Colruyt Group bestelt 12 Scania BEV’s

Colruyt Group heeft sinds eind 2022 twee Scania 25P elektrische bakwagens in gebruik. De proef blijkt een succes, want de retailer heeft zopas een bestelling geplaatst voor nog eens twaalf Scania BEV’s, waarvan er tien bestemd zijn voor de vloot van Solucious, de horecagroothandel van de Belgische groep. De andere twee voertuigen zijn een trekker en een 6×2 bakwagen voor Davytrans, de transportdivisie van Colruyt Group.

De actieradius van de eerste twee Scania 25P BEV’s met gekoelde carrosserie voldeed aan de verwachtingen van Michel Schoukens, inkoper bij Colruyt Group: “Het rijbereik is voldoende groot om zonder impact op de planning 100% elektrisch te leveren in centrumsteden. Bovendien kregen we van Scania zowel bij de bestelling als het gebruik een goede begeleiding, en ervoeren de chauffeurs de elektrische bakwagens als heel comfortabel, stil en efficiënt in de stad. Die positieve ervaringen en de technische evoluties die Scania sindsdien doorvoerde, met onder andere een batterijpakket met een capaciteit van 416 kWh, hebben geleid tot deze nieuwe bestelling.” De tien nieuwe Scania 25P BEV’s zullen naar verwachting hun actieradius uitbreiden tot buiten de stadscentra.

De nieuwe order omvat ook een 40R trekker en een 25P 6×2 bakwagen met vaste laadbak en laadklep. De laatste twee voertuigen zijn uitgerust met Scania’s grootste batterij, 624 kWh.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo