ContiConnect toont kilometerstand van band

Continental toonde op Best of Van dat je met ContiConnect niet alleen de druk en de temperatuur van je banden maar ook de kilometerstand online kan volgen. “Binnenkort zal je via ContiConnect ook de profieldiepte van elke band van op afstand kunnen aflezen”, zegt Bart Piceu, Digital Solutions Manager.

ContiConnect werkt met sensoren die in de banden zijn gemonteerd. Die meten de temperatuur en de spanning van de banden maar ook de kilometerstand en binnenkort zelfs de profieldiepte. Al die gegevens kunnen worden gecontroleerd op het ContiConnect-platform via een computer of via een ContiConnect-app op een smartphone.

ContiConnect LIVE werkt niet enkel via een trekkend voertuig maar ook voor opleggers. De ContiConnect LIVE Trailer standalone unit die op trailers wordt gemonteerd, biedt naast bandenmonitoring ook GPS-data –  ook als ze afgekoppeld zijn. Deze gegevens kunnen worden gecontroleerd op het ContiConnect-platform. GPS-gegevens tonen de exacte positie van de trailers en door de oplaadbare batterij kunnen bandgegevens dagelijks tot 28 dagen lang worden uitgelezen.

Lees alles over Continental Benelux BV

video

We Are Champions (aflevering 3) – Transport & VAN.TV 58

Het is moneytime in deze slotaflevering van We Are Champions. Transporticonen Gilles D’Haene, Marc Smets en Frederik Willaert wagen zich elk aan hun derde en laatste opdracht van dit seizoen. Wie maakt er het snelst een kopje thee? Wie kan het beste bowlen? En wie is de bekwaamste brandweerman?

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo