Dematra neemt Wim Claes Transport en Logistiek over

Na 30 jaar continue ontwikkeling (en slechts enkele weken na de uitroeping tot Transport & Logistics Employer of the Year 2024) is het Limburgse Wim Claes Transport & Logistiek overgenomen door Dematra (Deinze). Het bedrijf blijft opereren onder zijn eigen naam.

Wim Claes Transport en Logistiek (WCTL) en Dematra hebben veel gemeen: het zijn allebei familiebedrijven die de afgelopen jaren sterk zijn gegroeid en ze zijn allebei gespecialiseerd in fijndistributie en value added logistics. “Het was eerder een opportuniteit dan een noodzaak”, legt Wim Claes uit, die dertig jaar geleden zijn bedrijf oprichtte. “Met de aandeelhouders van Dematra delen we dezelfde familiewaarden en ik voelde me meteen op mijn gemak. Het klikte gewoon. Als ik niet in deze samenwerking had geloofd, was het er nooit van gekomen.

Dematra wordt dus in feite eigenaar van WCTL. Wim Claes en An Vlekken blijven actief in het bedrijf en blijven WCTL leiden binnen de Dematra groep. Al het personeel en de activa worden dus toegevoegd aan die van Dematra. Dit vertegenwoordigt ongeveer 66 medewerkers en een zevental vrachtwagens, wat de Dematra vloot op ongeveer 240 voertuigen brengt. Bij deze activa hoort ook een gloednieuw hoofdkantoor, dat werd ingericht in de voormalige gebouwen van Lambrechts in Genk (Geleenlaan) en een distributiecentrum omvat van meer dan 13.000 m², met 30 laadkades, volledig gerenoveerde kantoren en een parking voor alle voertuigen.

(Wordt vervolgd, het interview met Geert De Jaeger – Dematra)

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo