Descartes bevraagt logistieke leiders rond aanpak personeelstekort

Meer dan de helft van de leiders in supply chain en logistiek focussen op automatisatie om het personeelstekort te beperken. Dat staat te lezen in een onderzoek dat Descartes uitvoerde samen met SAPIO Research.

Softwareleverancier Descartes deelt de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat het automatiseren van repetitieve taken de meest gekozen tactiek is van logistieke bedrijven om de productiviteit te verhogen in tijden van personeelstekort. Voor dit onderzoek werden 1000 van de voornaamste logistieke spelers bevraagd in Europa en Noord-Amerika.

Leiders in supply chain en logistiek kiezen ervoor om bezorgroutes te optimaliseren (54% van de respondenten) en om in te zetten op de mobiele productiviteit van chauffeurs (45%). De belangrijkste technologische keuze van de respondenten om kenniswerkers te ondersteunen is die voor een oplossing om verzendingen in realtime te volgen (53%).

Lees hier het volledige Engelstalige rapport.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo