Gent gaat zero-emissie leveringen subsidiëren

De stad Gent is een pionier in België op het gebied van stadslogistiek: vanaf 2030 moeten alle leveringen in het stadscentrum zonder CO2-uitstoot gebeuren. Om bedrijven te helpen deze uitdaging aan te gaan, introduceert de stad een aantal steunregelingen, waaronder een subsidie voor bedrijven die samenwerken met een lokale last-mile provider.

Tussen 23 september en 13 december 2024 kunnen bedrijven die goederen leveren aan het centrum van Gent (d.w.z. het gebied binnen de R40 ring) gratis een alternatieve leveringsmethode testen, van bakfietsen tot elektrische vrachtwagens. Inschrijven voor het project kan hier.

Daarnaast kunnen bedrijven een subsidie van 6.000 euro krijgen als ze beslissen om hun goederen in Gent te laten leveren door een lokale last-mile specialist. Deze subsidie is bedoeld om de eventuele meerkosten van de elektrische aandrijftechnologie te compenseren. “De finale lijst met lokale last-mile-aanbieders komt maandag online, wanneer leveranciers zich effectief kunnen inschrijven voor het proefproject, maar het gaat onder meer om Urbike, BD Logistics/City Depot, Lindd en Cargo Velo. Last-mile-aanbieders zullen zich ook nog kunnen aanmelden om mee te doen”, aldus Sofie Bracke, schepen van Economie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo