Kom kijken naar een retrofit-terminaltrekker!

Het Franse bedrijf Neotrucks heeft een decarbonisatieoplossing ontwikkeld voor off-road transport: een trekker waarvan het mechaniek is vervangen door een elektrische aandrijving en die speciaal is aangepast voor terminals. Het voertuig zal aanstaande dinsdag te zien zijn op Trilogiport in Hermalle-sous-Argenteau.

De retrofit techniek maakt het mogelijk om een 100% elektrisch voertuig te verkrijgen voor een fractie van de prijs van een nieuw elektrisch voertuig. Neotrucks heeft zijn terminaltrekker ontwikkeld op basis van een Renault Trucks T, waarbij de aandrijflijn is vervangen door een elektromotor en de cabine is aangepast aan de specifieke eisen van het terminalwerk. De achterkant van de cabine is voorzien van een schuifdeur en de bestuurdersstoel draait 90 graden om het instappen te vergemakkelijken. Er is ook een extra raam achter het glas van de deur om de hoek van het directe zicht te vergroten. De snelheid van het voertuig is beperkt tot 25 km/u. Het aankoppelen aan de oplegger wordt vergemakkelijkt door een pneumatisch verstelbare koppelschotel en een achteruitrijcamera.

Liege Container Terminal, de Novandi-groep en Logistics in Wallonia organiseren een demonstratie van dit voertuig op dinsdag 25 juni op de Trilogiport-terminal in Hermalle-sous-Argenteau. Het evenement is gratis, maar inschrijving is verplicht en de organisatoren behouden zich het recht voor om de inschrijvingen te controleren.

Inschrijven voor de NeoTruck demonstratie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo