Linde voorziet nieuwe heftrucks van Reverse Assist Radar

Het nieuwe hulpsysteem van Linde Material Handling beschermt personen en voorkomt schade aan goederen en infrastructuur. Dit doet het door bewegende en stilstaande objecten aan de achterzijde van heftrucks te herkennen en de trucks bij gevaar zeer snel tot stilstand te brengen.

De Linde Reverse Assist Radar houdt enkel rekening met hindernissen op het gedefinieerde rijpad. Goederen of andere objecten die zich bijvoorbeeld in de rekken links of rechts bevinden – en dus geen aanrijdingsgevaar met zich meebrengen – dienen niet als trigger voor het systeem. Onnodige verstoringen of onderbrekingen worden bijgevolg vermeden, zodat de productiviteit behouden blijft.

Een groot voordeel van het radarsysteem is het krachtige remvermogen bij een dreigende aanrijding. Indien een obstakel wordt gedetecteerd, remt deze veiligheidsoptie de heftruck automatisch af met een kracht tot 3 m / s². Dit remeffect wordt berekend op basis van de hefhoogte, de rijsnelheid, de stuurhoek en de afstand tot het obstakel, en is dus steeds aangepast aan de individuele rijsituatie.

Voorlopig is dit systeem enkel op nieuwe heftrucks beschikbaar, maar in de nabije toekomst zal het ook achteraf kunnen worden aangebracht.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo