Milence voltooit Antwerpse hub voor elektrisch laden van trucks

Een heuglijke bijeenkomst was het op parking Ketenis in het Antwerpse havengebied. CEO Anja van Niersen (Milence) mocht er met trots een van de grootste hubs voor elektrisch laden in Europa openen.

Op zes maanden tijd heeft Milence het voor elkaar gekregen, na de bekendmaking van het project vorig jaar. De joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en de Volvo Group, opende op donderdag 13 juni haar grootste laadhub tot nu toe in Port of Antwerp-Bruges in België. Vertegenwoordigers van tal van truckmerken waren aanwezig, net als Jacques Vandermeiren (CEO van Port of Antwerp-Bruges) en Maroš Šefčovič, vicevoorzitter van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Green New Deal.

Twee jaar geleden committeerde Milence zich om de overgang naar elektrisch wegtransport te versnellen met de uitrol van Europa’s eerste grootschalige publieke laadnetwerk. Een netwerk dat betrouwbaar, toekomstbestendig, technologisch geavanceerd en toegankelijk is voor alle vrachtwagens, ongeacht het merk. De nu geopende laadhub op de vrachtwagenparkeerplaats van Ketenis heeft 10 CCS-laders (Combined Charging System) die twintig laadplaatsen voeden met een vermogen tot 400 kW per laadplaats. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Milence, omdat het hun eerste laadhub in België en de grootste in Europa is.

De opening van een tweede laadhub op vrachtwagenparking Goordijk, met vijf CCS-laders die 10 plaatsen van stroom voorzien, staat gepland voor later dit jaar. Milence plant voor beide laadhubs een snelle overgang naar Megawatt Charging System (MCS) zodra de technologie beschikbaar is.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo