Montea investeert in batterijparken op 14 sites

Met de opgeslagen energie verlaagt Montea de ecologische voetafdruk van haar sites en verhoogt ze de onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Montea investeert 17,5 miljoen euro in de installatie van batterijparken op 14 van haar Belgische sites. Later komt daar een extra investering van 12,5 miljoen in Nederland bij. De opgeslagen energie zal benut worden voor de verlichting, verwarming en koeling van de logistieke centra. Daarnaast zullen ook elektrische voertuigen kunnen voorzien worden van stroom.

Netcongestie

De installatie van deze batterijparken zal ook deels een oplossing bieden voor de netcongestie. De Belgische hoogspanningsnetbeheerder Elia stelde in haar Adequacy and flexibility study for Belgium (2024-2034) dat flexibiliteit, onder meer gecreëerd door batterijparken, de kernstrategie voor de komende jaren wordt.

Op deze investering van 30 miljoen euro verwacht Montea een rendement te behalen van 12%.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo