Nederlands kampioen canicross kiest bewust voor Easy Aero dakventilator [Advertorial]

Paulina Twornicki is actief in de hondensport, canicross. Hierbij leggen hond en baasje zo snel mogelijk een parcours af. Samen met haar honden heeft Paulina al mooie resultaten behaald. Ze mag zich zelfs meervoudig Nederlands Kampioen noemen. Om optimaal te kunnen presteren is het belangrijk dat haar honden goede ventilatie hebben tijdens het transport, zodat ze fit aan de wedstrijd kunnen beginnen. Daarom heeft Imbema de bus van Paulina voorzien van een Rhiwa Easy Aero dakventilator. Wij vroegen Paulina naar haar verhaal en haar ervaringen met de Easy Aero.

Goede ventilatie heel belangrijk

“Samen met mijn honden vormen wij een (top)sportteam. En topsporters die optimaal willen presenteren, hebben de beste materialen en verzorging nodig. Om ervoor te zorgen dat de honden in topconditie op locatie aankomen, heb ik mijn bestelwagen van alle gemakken voorzien. Naast een airco, een kachel, twee 2 kennels met speciale matrassen en jassen, mocht goede ventilatie natuurlijk niet ontbreken.”

“Veel mensen in deze sport hebben een bus met een dakventilator. De elektrische dakventilator van Le Mans is hierbij zeer geliefd. In eerste instantie wil je automatisch mee met de trend. Iedereen heeft het, dus het zal wel goed zijn. Maar omdat ik altijd het beste voor mijn honden wil, ben ik mij toch nog even in de verschillende dakventilatoren gaan verdiepen. En toen stuitte ik op de Rhiwa Easy Aero dakventilator. Ik was gelijk gecharmeerd.” vertelt Paulina Twornicki.

Een gat in de vloer zorgt voor tocht

“Ik heb voor de Easy Aero gekozen, omdat mijn honden ten alle tijden frisse lucht nodig hebben. De Easy Aero zuigt niet alleen de lucht af, zoals veel ventilatoren doen, maar het blaast ook frisse lucht de cabine in. Daarbij heb je voor luchtverversing enkel de ventilator nodig en hoeven er geen gaten in de vloer van de bus gemaakt te worden. Bij andere ventilatoren, die enkel afzuigend werken, wordt een gat in de vloer wel aangeraden. Maar een gat in de vloer zorgt voor tocht en dat risico kan ik voor mijn honden niet nemen. Door het dubbele systeem van de Easy Aero is luchtverversing gegarandeerd, zonder stramme spieren door tocht!

“Het grote voordeel van de Easy Aero dakventilator is dat je geen gat in de bodem van je bus hoeft te boren,
waardoor tocht en stramme spieren voor de honden worden voorkomen.”
Paulina Twornicki | topsporter canicross

 

Werking Rhiwa Easy Aero dakventilator

“Ik ben heel erg blij met de Easy Aero dakventilator op mijn bus. Omdat de warme lucht door het ene gat van de ventilator wordt afgevoerd en frisse lucht door het andere gat binnenkomt, koelt de temperatuur in de laadruimte supersnel af. Helemaal als ik de airco aanzet. Door het raampje in het tussenschot, kan er dan ook koude lucht naar achteren.”

“Met de Easy Aero dakventilator heb ik de garantie, dat mijn hondjes altijd frisse lucht hebben. Of dat we nu onderweg zijn of stilstaan. De Easy Aero kan namelijk ook aan als we op een wedstrijd zijn. Het dubbele systeem zorgt ervoor dat de lucht in de bus altijd wordt ververst. Met de extra accu kan de ventilator tot wel twee dagen draaien, zonder dat deze leeg getrokken wordt. De honden hoeven in de winter ook niet te koukleumen. Naast jassen hebben zij ook een kachel. Geen enkele reis, in welk weer ook, staat ons nu nog in de weg!”

www.imbema.com/easy-aero

Wat is Canicross?

Canicross is een sport waarbij de atleet en zijn hond 1 team zijn. De hond trekt zijn baas voort en samen leg je zo snel mogelijk een parcours af. Samen met haar honden heeft Paulina al meerdere mooie resultaten behaald. Deze begonnen in 2017, toen werden zij 3e van Nederland tijdens net NK. Daar lieten zij het niet bij zitten want brons zou kunnen veranderen in goud en dat deed het! Vanaf 2018 mag Paulina zich, samen met haar honden, regerend Nederlands Kampioen noemen. Ook op wereldniveau is er gestreden en staan ze 8e op de ranglijst. Op naar meer mooie avonturen!

Let op: bij transport met dieren moet je erg voorzichtig zijn. Bepaal samen met je inrichter wat voor jouw bestelwagen de juiste oplossing is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo