Nog meer elektrische challengers op de IAA!

Elke week komt er meer nieuws over de fabrikanten die nieuwe elektrische voertuigen zullen presenteren op de IAA Transportation beurs in Hannover. Naast de traditionele merken zullen ook een aantal nieuwkomers hun geluk beproeven.

Zoals we al hebben uitgelegd, zullen naast Renault Trucks alle grote vrachtwagenmerken aanwezig zijn op de IAA. Wat de uitdagers betreft, sommige zijn sinds 2022 verdwenen (Tevva) of niet aanwezig (Irizar), sommige proberen een comeback te maken na een faillissement (Volta Trucks) en andere voeren trots de Duitse vlag, zoals Quantron of Enginius. Daarnaast zijn we getuige van de komst van verschillende nieuwkomers, waarvan Tesla waarschijnlijk de meest langverwachte is. Zal de Semi worden goedgekeurd voor de Europese markt, of gebruikt de Amerikaanse fabrikant de IAA gewoon als showcase voor andere regio’s in de wereld? We zullen zien. In dezelfde categorie zal de Windrose te zien zijn in hal 12 en aanwezig zijn in de testzone. BYD, Dongfeng en JAC zullen ook aanwezig zijn aan Chinese zijde.

Er zullen ook enkele buitenstaanders aanwezig zijn op het gebied van lichte bedrijfsvoertuigen, te beginnen met Kia, dat naar verwachting zijn PV5 zal onthullen. De Koreaanse fabrikant zal echter niet de enige zijn die de traditionele fabrikanten komt uitdagen. B-On, een Frans bedrijf dat de Pelkan maakt, een grote, eenvoudig ogende elektrische bestelwagen ontworpen voor last-mile leveringen, zal er ook zijn. De Italiaanse fabrikant Piaggio zal ook voor het eerst aanwezig zijn op Hannover met de elektrische versie van zijn Porter.

Laat je echter niet misleiden door de website van de beursorganisator (en in het bijzonder de exposantengids) als je een artikel tegenkomt over de ThunderVolt elektrische vrachtwagen of de SwiftXpress elektrische bestelwagen: dit is slechts een voorbeeld van hoe echte exposanten hun nieuwe producten kunnen promoten op de officiële IAA-website.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo