Renault Trucks toont volledig elektrisch gamma in Genk

Meer dan 150 klanten en wagenparkbeheerders konden maandagmiddag in Genk het volledige elektrische gamma van Renault Trucks ontdekken, van de elektrische bakfiets tot de E-Tech T 44 ton. Transportmedia kon de voertuigen voor de start van het event testen.

Tijdens het event Full Liner toonde Renault Trucks BeLux zijn volledige gamma elektrische voertuigen: de Cargobike, de E-Tech Trafic, de E-Tech Master, de E-Tech D 16 ton koelwagen, de E-Tech D Wide 26 ton bakwagen, de E-Tech C 44 ton en de E-Tech T 44 ton Diamond Echo. “Met een gamma van bakfietsen tot vrachtwagens van 44 ton willen we aantonen dat we aan alle transportbehoeften kunnen voldoen”, zegt Manager E-Mobility Nico De Wilde.

Tegen 2030 wil Renault Trucks zijn CO2-voetafdruk met 40 % verminderen. “Dat doen we niet enkel met het aanbieden van een volledig elektrisch gamma”, zegt Nico De Wilde. “Maar ook door de emissies van alle productieprocessen en aangekochte grondstoffen in kaart te brengen.” Voor de CO2-reductie zet Renault Trucks in op drie pijlers: een betere brandstofefficiëntie van de dieselmotoren (zoals de turbocompound), circulariteit door het opknappen en opnieuw in de markt zetten van gebruikte trucks en elektromobiliteit.

Waterstof

Voor dat laatste trekt Renault Trucks de kaart van de batterij-elektrische voertuigen, behalve voor het langeafstandstransport waarvoor oplossingen met waterstof worden ontwikkeld. In eerste instantie met elektromotoren gevoed door brandstofcellen maar er wordt ook gewerkt aan verbrandingsmotoren waarbij de waterstof wordt gebruikt als brandstof.

We kregen in Genk de kans om de voertuigen te testen, ook met de Renault Trucks Diamond Echo die momenteel toert door Europa. Die Diamond Echo is gebaseerd op een Renault Trucks E-Tech T, een elektrische trekker geschikt voor regionale distributie. Net als het constructievoertuig de E-Tech C 44 ton zijn de elektromotoren van de E-Tech T gekoppeld aan de Optidriver versnellingsbak. Dat maakt dat je als chauffeur een rijgevoel hebt dat vertrouwd voelt en dicht aansluit bij de dieselversies maar dan zonder het geluid en de trillingen van de verbrandingsmotor. We konden ook nog eens rijden met de E-Tech D 16 ton en de E-Tech D Wide 26 ton, die al langer op de markt zijn.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Renault Trucks Europese E-Tech Tour – Transport & VAN.TV 66 (Kanaal Z)

Het volledige elektrische gamma bij mekaar krijgen op één plaats, op één dag… Gemakkelijk is het niet! En toch slaagt Renault Trucks erin om hier vandaag om heel wat journalisten, klanten én prospecten te laten testrijden. De blikvangers van dit Renault Trucks event zijn ongetwijfeld deze C en T uit het E-tech gamma. Deze wagens […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo