Schwarzmüller krijgt steun van Krone

De Duitse fabrikant van getrokken materieel Krone heeft een belang genomen (waarvan de omvang niet is gespecificeerd, maar waarschijnlijk een meerderheid is) in de Oostenrijkse fabrikant Schwarzmüller. Schwarzmüller zal als zelfstandige entiteit blijven opereren.

Het productassortiment van Schwarzmüller overlapt gedeeltelijk met dat van Krone. Het omvat conventionele schuifzeilen opleggers (inclusief verlichte versies), kippers, tankwagens en containerchassis (via dochteronderneming Hüffermann) voor de afvalsector. Er zijn ook diepladers, opleggers met beweegbare vloer en speciale voertuigen voor het vervoer van hout. Schwarzmüller heeft vier fabrieken in Duitsland, Hongarije, Tsjechië en Oostenrijk.

De twee merken zullen hun verkoopnetwerk in Europa delen, maar het merk Schwarzmüller zal onafhankelijk blijven en de Schwarzmüller groep zal blijven opereren onder het huidige management. De Schwarzmüller-groep zal blijven opereren onder haar huidige management, maar zal gebruik kunnen maken van de expertise van Krone om onder andere te voldoen aan nieuwe wettelijke vereisten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo