Transport S’Jegers koopt 6 Mercedes-Benz eActros 600

De nieuwe elektrische Mercedes-Benz eActros 600 lijkt steeds meer transporteurs voor zich te winnen. Het meest recente voorbeeld is Transport S’Jegers (Laakdal), dat een bestelling van zes eenheden heeft geplaatst.

Het bedrijf, opgericht door Karl S’Jegers, maakt al gebruik van Mercedes-Benz Actros die op HVO rijden. Hierdoor kon het bedrijf zijn CO2-uitstoot al aanzienlijk verminderen, maar de Limburgse transporteur wilde een versnelling hoger schakelen om zijn ecologische doelstellingen te bereiken. Na een aantal elektrische trucks te hebben getest, koos Transport S’Jegers voor zes Mercedes-Benz eActros 600’s, die scherp geprijsd zijn in vergelijking met andere elektrische trekkers, een aantrekkelijke TCO bieden en 500 km kunnen afleggen tussen twee volledige acculadingen.

Het opladen van de batterijen zal voornamelijk gebeuren op het hoofdkantoor in Laakdal, waar Transport S’Jegers zonnepanelen kan installeren en van plan is om een hoogspanningscabine te bouwen en op iets langere termijn batterijpakketten te installeren voor de opslag van elektriciteit. Dit hele plan werd bedacht in samenwerking met de dealer (VDH) en Filip Van Thielen en Thomas Teugels , e-consultants van Daimler Truck BeLux.

Waar het verhaal nog interessanter wordt, is wanneer Ward S’Jegers, directeur van Transport S’Jegers, uitlegt hoe zijn eigen klanten reageerden op het idee om elektrische vrachtwagens in te zetten: “In eerste instantie wilden we slechts vier eActros 600’s. Een van onze klanten hoorde erover en vond ze interessant. Een van onze klanten hoorde erover en stond erop ze voor hem in te zetten. Omdat we ze al aan andere klanten hadden beloofd, hebben we nog twee eActros 600’s aan onze bestelling toegevoegd!”

De zes eActros 600’s worden in mei 2025 door VDH geleverd. Wat er daarna gebeurt, hangt af van de prestaties van de voertuigen… en van de vraag van klanten. “Wie weet waar we over vijf of tien jaar staan? Veel zal natuurlijk afhangen van Europa en overheden, maar wat belangrijk is, is dat het allemaal financieel haalbaar blijft,” zegt Ward ’s Jegers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo