Twee Mercedes eActros gaan op weg voor een reis van 13.000 km

De grootste test op de weg in de geschiedenis van Mercedes-Benz Trucks – de eActros 600 European Testing Tour 2024 – is zojuist begonnen. Twee eActros-prototypes van 40 ton zullen meer dan 13.000 km afleggen in meer dan 20 landen, waaronder België.

Het doel van de tour is om ervaring op te doen met het energieverbruik op een groot aantal routes in verschillende topografieën en klimaatzones. De prototypes van de eActros, die bijna in serie worden geproduceerd, zijn uitgerust met een batterij van meer dan 600 kWh (in feite 3 batterijpakketten van elk 207 kWh) en een nieuwe elektrische aandrijfas voor een actieradius van 500 km zonder tussentijds opladen.

Hoogtepunten van de reis zijn onder andere een passage via het meest noordelijke punt (Noordkaap in Noorwegen) en het meest zuidelijke punt (Tarifa in Spanje) van het Europese continent. Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks, reed de eerste kilometers vanuit Frankfurt am Main.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo