Vakbonden maken chauffeurs bewuster van vermoeidheid achter het stuur

Op donderdag 20 juni, de langste dag van het jaar, hebben de Europese transportvakbonden een aantal evenementen georganiseerd om vrachtwagenchauffeurs bewust te maken van vermoeidheid achter het stuur. Naast een informatiefolder in verschillende talen kregen de chauffeurs een koffie, een snoepje en… een kussen.

Volgens de Europese federatie van transportvakbonden ETF voelen twee op de drie vrachtwagenchauffeurs zich regelmatig moe achter het stuur. Bovendien heeft tussen een kwart en bijna een derde van de chauffeurs toegegeven dat ze in de afgelopen 12 maanden minstens één keer achter het stuur in slaap zijn gevallen. “Het verbaast ons niet dat beroepschauffeurs nog steeds vermoeid achter het stuur zitten”, zegt Frank Moreels – voorzitter van UBT-FGTB. “Het beroep wordt al jaren gekenmerkt door een slecht evenwicht tussen werk en privéleven, met lange werkdagen, lage lonen, de verplichting om te werken tijdens de pauzes, onderbroken rust- en slaapperiodes en onvoorspelbare werkuren.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo