Volvo Trucks lanceert Business Case Simulator voor elektrische trucks [Advertorial]

Hoe klaar is uw organisatie voor elektrisch rijden?
5 vragen aan e-Mobility Manager Hugo Seghers van Volvo Trucks

Elektrische vrachtwagens zouden de logische stap naar de toekomst zijn. Maar hoe weet u of uw organisatie klaar is voor deze stap? Volvo Trucks lanceerde onlangs de Business Case Simulator, een handige tool die u helpt bij het evalueren van uw ‘elektrische’ readiness. 

We spraken met Hugo Seghers, Electromobility Manager bij Volvo Trucks Belgium, over deze simulator en de toekomst van elektrisch transport.

Wat is het belang van elektrische vrachtwagens? 

Elektrische trucks spelen een cruciale rol in de verduurzaming van de transportsector. Ze stoten geen CO₂ uit en produceren aanzienlijk minder geluidsoverlast, wat een positieve impact heeft op de luchtkwaliteit en het leefmilieu in onze steden. Bovendien zijn ze energiezuiniger dan traditionele dieseltrucks, wat resulteert in lagere brandstofkosten.

Is elke organisatie geschikt om elektrisch te gaan?

Niet elke organisatie is er even klaar voor om over te schakelen naar elektrische vrachtwagens. De Business Case Simulator van Volvo Trucks is een handige tool om te evalueren of uw organisatie de nodige stappen kan zetten. De simulator bekijkt verschillende factoren, zoals de dagelijkse afstanden die uw vrachtwagens afleggen, het type transport dat u uitvoert en uw duurzaamheidsdoelstellingen. Zo krijgt u een transparant en betrouwbaar beeld van uw ‘elektrische’ readiness.

Hoe werkt de Business Case Simulator precies?

De Business Case Simulator is een gebruiksvriendelijke online tool. In 10 heldere stappen beantwoordt u vragen over uw organisatie en haar transportbehoeften. Op basis van uw antwoorden berekent de simulator in welke mate uw organisatie klaar is voor e-mobility en geeft u inzichten in de impact van elektrische vrachtwagens op uw organisatie. Objectief en onafhankelijk. U krijgt ook concrete tips en advies over hoe u de overstap naar elektrisch transport kunt voorbereiden.

Welke ondersteuning biedt Volvo Trucks aan organisaties die willen overstappen naar elektrisch transport?

Volvo Trucks is meer dan alleen een producent van elektrische vrachtwagens. We zien onszelf als een partner in e-mobility en we willen onze klanten dan ook maximaal ondersteunen bij de overstap naar elektrisch transport. We bieden een breed scala aan diensten aan, waaronder:

  • Advies op maat: Onze experts analyseren uw specifieke behoeften en adviseren u over de beste oplossingen voor uw organisatie.
  • Financiering: We bieden flexibele financieringsmogelijkheden aan om de overstap naar elektrisch transport financieel haalbaar te maken.
  • Opleiding: We voorzien trainingen voor uw chauffeurs, zodat ze optimaal kunnen werken met elektrische vrachtwagens.
  • Onderhoud en service: We werken samen met een uitgebreid netwerk van servicebedrijven die uw elektrische vrachtwagens onderhouden en repareren
  • Laadinfrastructuur en energiemanagement: Met onze partners helpen we uw energie-infrastructuur voor te bereiden op de overschakeling naar een elektrische vloot alsook de energiekost van uw assets (gebouwen, elektrische wagens, enz) te optimaliseren.

De toekomst van transport is elektrisch. Is Volvo Trucks klaar voor die toekomst?

Zeker! We investeren voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve elektrische trucks. We breiden ons aanbod voortdurend uit en we werken samen met onze partners om de infrastructuur voor elektrisch transport uit te bouwen. Voor elke truck beschikken we momenteel over een elektrische variant. Misschien is het voor uw businesscase nog niet interessant om langeafstandstransport elektrisch te maken, maar kan u de lokale verdeling van goederen wel al met kleinere e-trucks zoals de Volvo FL of Volvo FE doen? Verzorgt u regionaal transport of constructie? Dan zijn onze zwaardere e-trucks, zoals de Volvo FH, de Volvo FM of de Volvo FMX, vandaag al klaar om deze activiteiten onmiddellijk te vergroenen. Zo zet u alvast een eerste stap in de goede richting. Eentje die we met plezier begeleiden!

Evalueren of uw organisatie klaar is voor de overstap naar elektrische vrachtwagens? Ontdek de gratis Business Case Simulator op de website van Volvo Trucks.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo