UPDATE Windrose vestigt Europees hoofdkantoor in Zele

Na het demonstreren van de mogelijkheden van zijn elektrische truck in Antwerpen, heeft de Chinese fabrikant Windrose aangekondigd dat het zijn Europese hoofdkwartier in België zal vestigen. Dit wordt nog geen fabriek, want er zijn nog gesprekken aan de gang om het in de haven van Antwerpen te vestigen.

Volgens De Tijd zal Windrose zich vestigen in Zele, op een terrein van Gilbert De Clercq. De twee bedrijven kennen elkaar al, want Gilbert De Clercq heeft de Windrose-truck al getest en wordt beschouwd als ‘pilootklant’. CEO Filip De Clercq vertelde ons dat hij de Chinese fabrikant wilde helpen bij de homologatie van het voertuig. Dit is dus een nieuwe fase in de samenwerking… “We helpen Windrose om het voertuig goedgekeurd te krijgen voor de Europese markt en ze gaan een deel van een terrein gebruiken dat we zes maanden geleden in Zele hebben gekocht. We hebben ongeveer 20.000 m2 magazijn en kantoorruimte op een terrein van 40.000 m2. We gebruiken een deel ervan en Windrose huurt de kantoren en een deel van het magazijn, dat zal worden gebruikt als werkplaats, voor training, testen, enzovoort.”

Over de bouw van een fabriek in Antwerpen is nog geen beslissing genomen. Volgens onze collega’s zijn er gesprekken aan de gang met het federale investeringsfonds SFPIM en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, maar geen van beide partijen heeft nog bevestigd dat het om exclusieve gesprekken gaat. Met andere woorden, niemand bevestigt dat Windrose momenteel niet in gesprek is met andere landen over de vestiging van haar fabriek in Antwerpen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo