Beschermd tegen weer en wind … met Schreiber! [Advertorial]

Dekzeilen, magazijnafscheidingen, tijdelijke constructies… de Schreiber groep uit Lontzen heeft meer dan 200 jaar expertise in dekzeilen van topkwaliteit. De groep is steeds meer aanwezig in Vlaanderen en breidt ook internationaal uit.

Schreiber is al sinds 1815 gespecialiseerd in de productie van dekzeilen, tenten en feesttenten en heeft een stevige reputatie opgebouwd in de transportsector. “In onze ateliers werd na de Tweede Wereldoorlog het eerste TIR-zeil geproduceerd,” zegt Marc Fabry, algemeen directeur van het bedrijf.

Vandaag de dag produceert Schreiber dekzeilen voor 2.000 voertuigen per jaar: bakwagens, aanhangwagens, conventionele opleggers, opleggers voor uitzonderlijk vervoer en kippers. Deze hoogwaardige pvc-dekzeilen van Belgische makelij worden op maat gemaakt en geassembleerd met ultrasterk hoogfrequent laswerk. Schreiber vervaardigt ook inbraakwerende dekzeilen en biedt bedrukkingen aan met een garantie van 10 jaar.

Teams op de grond

Een van de speciale kenmerken van Schreiber is de uitstekende service. Het bedrijf beschikt over mobiele teams die naar transporteurs en carrosseriebouwers rijden om de dekzeilen als originele uitrusting of achteraf te installeren en reparaties uit te voeren. Andere teams voeren montagewerkzaamheden uit bij bedrijven, vooral in de transport- en logistieke sector: scheidingszeilen voor opslaghallen, machineafdekkingen en zelfs tijdelijke modulaire magazijnen, die Schreiber te koop, te huur of te leasing aanbiedt.

In Vlaanderen en internationaal

De groep met hoofdzetel in Lontzen telt zeven bedrijven verspreid over vier sites waar een honderdtal arbeiders jaarlijks 300.000 m² dekzeilen maken. “Onze ateliers bevinden zich in Wallonië, maar we zijn ook alomtegenwoordig in Vlaanderen, waar we veel werk verzetten in de havens van Antwerpen en Gent en voor grote winkelketens zoals Willy Naessens en de Volvo-fabriek.

Ondanks deze sterke nationale basis wordt een aanzienlijk deel van de omzet van Schreiber internationaal gegenereerd. De groep heeft distributeurs in heel Europa, maar ook in Afrika, Latijns-Amerika en zelfs in Frans-Polynesië, waar het bedrijf het contract binnenhaalde voor de installatie van de tenten die deze zomer zullen worden gebruikt voor de Olympische surfwedstrijden in Tahiti!

Schreiber SA

Chaussée de Liège, 52
B-4710 Lontzen

Telefoon : +32.87.88.33.66

E-mail: info@schreiber.be

Web : www.schreiber.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo