Colruyt heeft nieuwe DC Ollignies 2 in 3D ontworpen

Het lang aangekondigde nieuwe distributiecentrum Ollignies 2 van de Groep Colruyt begint zijn kenmerken te tonen. Het is ontworpen in 3D en zal non-food artikelen verwerken voor Colruyt en OKay winkels. Het vervangt de Stroppen site in Halle.

Het bijzondere aan het nieuwe gebouw is dat het kleiner is dan het gebouw dat het vervangt (5.000 m2 tegenover 7.000), maar wel efficiënter. Ollignies 2 heeft 35.000 bakken en is uitgerust met een automatisch opslag- en zoeksysteem (ASRS) dat goederen naar een pickstation brengt, waar een medewerker ze overbrengt naar een bak die bestemd is voor de betreffende winkel. Volgens Jannis Huybrechts, projectmanager, is dit systeem zowel ergonomischer als efficiënter: “Het magazijn zal een hogere doorvoer hebben dankzij de shuttles. Op slechts driekwart van het oppervlak verdrievoudigen we de productiviteit van het orderverzamelproces, inclusief voorbereiding.

De locatie zal zich lenen voor het gebruik van verschillende groene energiebronnen. Enerzijds produceert de bestaande windturbine 2 MW aan energie. Momenteel worden er vijf bijkomende windturbines geïnstalleerd, waarvan er één rechtstreeks zal worden aangesloten op Ollignies 2. Ten tweede zal de elektrische installatie worden uitgebreid om de geleidelijke komst van elektrische vrachtwagens aan te kunnen: twee extra transformatoren kunnen worden toegevoegd aan de 1.600 kVA transformatoren die het gebouw van stroom voorzien. Tot slot is het de bedoeling dat het gebouw op termijn kan worden aangesloten op waterstof. Vanaf dit najaar zal de site van Ollignies zijn eigen DATS 24 waterstoftankstation hebben.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo