De Iveco S-Way zet een stap dichter bij autonoom rijden

Na enkele maanden testen op een gesloten circuit heeft Iveco een nieuw testprogramma aangekondigd met een S-Way-trekker die is uitgerust met sterk geautomatiseerde rijsoftware onder toezicht van PlusDrive. De twee partners in dit project zijn logistiek operator DSV en de Duitse apothekersketen dm-drogerie markt.

De PlusDrive-technologie maakt gebruik van geavanceerde sensoren en lidar om geautomatiseerd rijden mogelijk te maken met centrering op de rijstrook, samenvoegen van rijstroken, door de bestuurder geïnitieerde of door het systeem gesuggereerde rijstrookveranderingen en file-assistentie, allemaal onder toezicht van de chauffeur. De test rijdt tussen het dm-distributiecentrum in Waghäusel en het DSV-distributiecentrum in Gernsheim, een afstand van 65 kilometer. In de eerste fase van de test begeleiden Iveco-specialisten de DSV-chauffeurs, maar binnenkort zullen ze het voertuig zelf kunnen besturen.

Andere implementaties bij PlusDrive-klanten hebben aangetoond dat de bestuurder minder snel moe wordt, dat de verkeersveiligheid verbetert en dat het brandstofverbruik toeneemt. Voor Iveco gaat het er ook om de compatibiliteit van de laatste generatie S-Way met de PlusDrive-technologie te valideren, met het oog op serieproductie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo