Liege Airport terug in groei

Tijdens de eerste zes maanden van 2024 registreerde Liege Airport 12% meer bewegingen van vrachtvliegtuigen dan tijdens dezelfde periode in 2023. In termen van vervoerde tonnages bedroeg de stijging zelfs 15%, wat een sterke verbetering van de gemiddelde bezettingsgraad van de vliegtuigen weerspiegelt.

Met 566.117 behandelde ton tegenover 492.295 ton in 2023 kan Liege Airport zeer tevreden zijn over haar prestaties. “Deze volumegroei overtreft de globale trend zoals beschreven door Xeneta: de boom in e-commerce, de verstoring van de zeevracht door het conflict in de Rode Zee en de algemene verbetering van de activiteiten van de wereldwijde fabrikanten waren de drie belangrijkste factoren achter de stijging van de globale luchtvracht in juni”, legt Laurent Jossart, CEO van Liege Airport uit, die er graag op wijst dat de groei van de luchthaven werd gerealiseerd ondanks een daling van het aantal nachtvluchten en vluchten met toestellen met minder goede akoestische prestaties, zoals de B747-400 en de B747-200. De eerste helft van het jaar werd ook gekenmerkt door de komst van nieuwe luchtvaartmaatschappijen zoals Hong Kong Air Cargo, My Freighter Airlines en Beijing Capital Airlines, evenals nieuwe logistieke dienstverleners zoals Ninatrans en Fracht Group.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo