TLB wil postwet laten afschaffen

Transport and Logistics Belgium heeft een procedure ingediend tot nietigverklaring van de Postwet bij het Grondwettelijk hof. Het verzoekschrift hiervoor werd op vrijdag 28 juni ingediend

De nieuwe postwet (die vandaag van kracht wordt) is bedoeld om wantoestanden in de pakjessector aan te pakken. Hierdoor is elke transporteur die colli onder 31,5 onderworpen aan bijkomende verplichtingen. “Die gaan van een registratieplicht bij het BIPT, over een verplichte vergoeding per uur én een halfjaarlijkse aangifte van o.a. alle onderaannemers. Wij zijn steeds van mening geweest dat het bestaand arsenaal aan wetgeving ruimschoots volstond en hebben de voorbije twee jaar heel felle lobby gevoerd tegen deze nieuwe postwet. Toch besliste de politiek dat die er zou komen. De impact op administratie overlast is gigantisch, wat de wet onwerkbaar maakt in de praktijk. UPTR, Febetra en TLV kiezen nu voor de ultieme procedure en we hopen op een spoedig positief resultaat! En bij de volgende regering blijven we ook resoluut politiek lobbyen voor de afschaffing van de wet.”, zegt Lode Verkinderen, Directeur van Transport en Logistiek Vlaanderen.

Vandaag wordt het voorzitterschap van TLB overgedragen van Febetra naar TLV. Gedurende het volgende jaar zal Rudy Maes de rol van voorzitter van TLB op zich nemen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo