Uitbreiding van site H.Essers aan Kluizendok krijgt prijs

H.Essers ontvangt de Supplier Award for Responsiveness and Agility uit handen van Syngenta. De reden hiervoor is de vlotte opstart van een nieuw magazijn van 19.000 m2 dat ingericht werd voor het chemiebedrijf.

In Evergem heeft H.Essers een magazijn bijgebouwd en beschikt de logistieke dienstverlener er momenteel over 60.000 m2. “Daarnaast kunnen we nog eens 60.000 m2 extra bouwen,” zegt Bob Van Steenweghen, Marketing & Corporate Affairs Manager bij H.Essers. “Voor Syngenta hebben we 19.000 m2 bijgebouwd die vanaf mei operationeel is. Het is een heel interessante locatie, met aansluiting op korte afstand via spoor, binnenvaart en de weg uiteraard.”

Megasite

Het project past binnen de strategie van H.Essers om multi-customer megasites te voorzien, gespecialiseerd in chemie en/of healthcare. In dit geval betreft het chemie. “Met megasites bedoelen we minstens 100.000 m2, multimodaal ontsloten, en gekenmerkt door value added services zoals filling,” aldus Van Steenweghen. “Dit doen we nog niet in Gent, maar we doen er al wel co-packing, sampling en testing.”

Award

H.Essers voerde in het verleden transporten uit voor Syngenta, maar het partnership rond magazijnactiviteiten tussen beide partijen is nieuw binnen België. Toch rijkt het chemiebedrijf al meteen een prijs uit – de Supplier Award for Responsiveness and Agility. “Zo’n opstart is altijd een spannend project, voor iedereen die erin betrokken is,” weet Van Steenweghen. “Je zit dan met een uitdaging om alle systemen – en IT is heel belangrijk daarin – op tijd klaar te hebben, te testen en te zien dat het werkt.” H.Essers kreeg het voor mekaar om de site snel operationeel te krijgen, en zo verdiende de logistieker de prijs van Syngenta.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo