Featured Video Play Icon

[VIDEO] Logistics Building of the Year ademt een en al sport

Op de Transport & Logistics Awards 2024 ging de prijs voor logistiek gebouw van het jaar naar het in Arendonk gevestigde All Sport. In deze meest recente uitzending van LOGISTICS TV kwamen de partijen aan bod die eraan meewerkten.

“Onze bedrijfsvisie is bij te dragen aan een gezonde en actieve wereld door het leveren van premium sport- en lifestylemerken aan de Europese markt,” zegt Clara-Mathée Van Puijenbroek, CEO van All Sport Group. “Een state-of-the-art magazijn en de voortdurende investering in innovatieve systemen en infrastructuur zijn cruciaal voor ons succes.”

Om dit knappe hoofdkwartier te realiseren, deed All Sport beroep op heel wat gerenommeerde partners:

  • Zo kon Logflow een masterplan en een optimaal logistiek concept ontwikkelen. De grond van 3 hectare op het industrieterrein Hoge Mauw in Arendonk waarop het gebouw werd neergepoot, was al langer in het bezit van All Sport en dat is maar goed ook – want ruimte wordt steeds schaarser in ons land. Dat had ook Logflow begrepen, en het adviesbureau heeft daarom een geregistreerd kwaliteitslabel voor economisch én ecologisch verantwoord ruimtegebruik in het leven geroepen.

 

  • Met het oog op een meer verantwoord ruimtegebruik besloten All Sport en Logflow de volledige hoogte van het nieuwe magazijn optimaal te benutten. Daarbij spelen vooral de zes Modulaliften van Vanas een belangrijke rol. Maar Vanas werpt zich ook steeds meer op als een complete systeemintegrator die ook de rondom de liften automatisatie voorziet. Zo zijn het eveneens hun rollenbanen die zorgen voor een vlotte aan- en afvoer van en naar de geïntegreerde inpakafdeling.

 

  • In de hoogte werken, dat is tevens een kolfje naar de hand van Toyota Material Handling. De BT Vector VCE 150A is een smalle-gangentruck en beschikt over een zeer kleine draaicirkel dankzij de zogenaamde knikbesturing, en maakt bovendien ook gebruik van Toyota Navigation Solutions. Een kabel in de grond die door de magazijngangen loopt, zorgt er via inductie voor dat de truck steeds mooi in het midden van het gangpad blijft.

 

  • De optimalisatie van de ruimte én de logistieke bewegingen is enkel mogelijk dankzij een betrouwbaar WMS, en daarvoor rekent All Sport op de expertise van IT-dienstverlener Centric. Centric maakte eerst een diepgaande analyse van de situatie en configureerde daarna hun Locus WMS om perfect aan te sluiten op de specifieke behoeftes van All Sport.

 

  • In vergelijking met de complexe IT-infrastructuur kan het uitrusten van een magazijn en het bouwen van de rekken een koud kunstje lijken – maar niets is minder waar. Hiervoor werd het Belgische stow aangesteld.

 

  • Bij Warehouse Systems Integrators (WSI) weet men als geen ander dat het monteren van een magazijn vakwerk is, en dus voer voor specialisten. De KMO mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen en bracht sinds de oprichting al ruim 4000 projecten tot een goed einde. Bij All Sport installeerde het bedrijf hun speciale Pallite Pix & Slots: sterke rekken die wel 300 kilogram per vak kunnen dragen en bovendien volledig recycleerbaar zijn – want ze zijn zowaar vervaardigd uit hard karton!

 

  • Van het operationele hart binnen, naar de esthetische buitenzijde, met vooral een focus op het unieke groendak gerealiseerd door Naturoof. All Sport wilde de beleving voor medewerkers naar het hoogste niveau tillen en installeerde op z’n dak een écht basketbalterrein en een baan voor jeu de boules.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo