Volvo Trucks toont ‘multi-energie’ aanpak op IAA

In tegenstelling tot de editie van 2022 zal Volvo Trucks op de IAA Transportation niet alleen zero-emissie trucks tentoonstellen op zijn stand. In plaats daarvan worden alle toekomstige aandrijftechnologieën getoond, evenals een nieuw achteruitkijkcamerasysteem.

De nadruk zal vooral liggen op het zware segment, met uitzondering van een Volvo FE Electric 4×2 met containerhefsysteem. Voor fans van knappe trucks is de FH16 Aero 4×2 met XXL-cabine de sterattractie met het nieuwe CMS (Camera Monitor System) achteruitkijkcamerasysteem. Hij zal echter de schijnwerpers moeten delen met een Amerikaanse VNL die net een facelift heeft gekregen.

Er zullen natuurlijk verschillende elektrische trucks op de stand te zien zijn, maar Volvo Trucks zal ook een aantal technologieën demonstreren die gebruikt zullen worden in de toekomstige zero-emissie trucks:

  • brandstofcelaandrijving, die zal worden gedemonstreerd op een ontwikkelingsprototype
  • een elektrische as, ontworpen voor zowel batterij-elektrische als brandstofcelelektrische trucks, voor een groter elektrisch bereik
  • en mogelijk een prototype van een waterstofverbrandingsmotor, aangezien Volvo Trucks zich aan het eind van dit decennium op beide waterstoftechnologieën zal richten.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo