transport media logo

The Circle: Willy Naessens zet in op circulaire industriebouw [Advertorial]

Willy Naessens Industriebouw is steeds bezig met innovatie en denkt al jaren na over hoe logistieke gebouwen er in de toekomst moeten uitzien. Maar in plaats van het gebouw van de toekomst, ging het bedrijf op zoek naar “de bouwstenen van de toekomst”.

Daarom ontwikkelden ze ‘The Circle’: een bouwconcept waarin 100 modulaire en demonteerbare bouwstenen centraal staan. Niet alleen zijn de (voornamelijk betonnen) elementen later voor 70% herbruikbaar bij eventuele volgende bouwprojecten, maar bovendien is ook 25% van de materialen volledig recyclebaar. En alsof dat nog niet voldoende was, hebben de producten een geprojecteerde levensduur van 60 jaar. Zelfs als pakweg uw gevel binnen een paar decennia niet meer aan de dan geldende normen zou voldoen, dan kan u die desgevallend gewoon demonteren zonder dat de rest van het gebouw eraan moet geloven.

Duurzaamheid efficiënt maken

Duurzaam bouwen is natuurlijk geen nieuwigheid voor Willy Naessens Industriebouw. Wat wél innovatief is, is hun uitdrukkelijke doelstelling om die duurzaamheid nu ook voordelig te maken voor de klant. Dankzij de verticale integratie binnen de groep, waarbij ze ook zelf instaan voor de productie van de nieuwe modulaire bouwstenen, zijn er heel wat mogelijkheden om interne processen te optimaliseren en industriebouw nog efficiënter te maken.

Dankzij een beter gestroomlijnd productieproces kunnen de bouwstenen op grote schaal gefabriceerd worden en kan het bedrijf voorraden aanleggen van de belangrijkste stukken, waardoor die onmiddellijk beschikbaar worden in het bouwproces. En sneller opleveren is dan weer voordelig voor de klant, die zijn of haar investering eerder ziet renderen.

Toch zal niet alleen het bouwproces zelf vlugger verlopen. Willy Naessens Industriebouw heeft immers een nieuwe webtool ontwikkeld die ook de ontwerpfase aanzienlijk vlotter zal maken. Aan de hand van de vaste modulematen kunnen ze samen met u op slechts een uur of twee een volledig 3D-model van het gebouw uittekenen, op basis waarvan een totale budgettering wordt bepaald. Ook het financiële plaatje is dus meteen duidelijk voor de klant.

Dat ook de detailtekeningen voor de productieafdeling vervolgens uit het systeem rollen, maakt het voor Willy Naessens Industriebouw zelf alleen maar makkelijker. En ten slotte berekent de software eveneens de totale embodied carbon van het gebouw: de totale CO2-uitstoot van het volledige gebouw, vanaf de productie via het transport en de montage tot de oplevering. Op die manier kunnen aannemer en bouwheer de duurzaamheid van het proces samen makkelijk kwantificeren. De Willy Naessens Group zet hiervoor in op betonsamenstellingen waarvan de embodied carbon een pak lager ligt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.