Brigade Electronics BV

Verkoop van voertuigveiligheidssystemen voor op voertuigen en machines, zowel on road als off road.

Commerciële organisatie

  • Hoofdkantoor: Brigade Electronics Group PLC in South Darenth, UK
  • Dochterondernemingen in Engeland, Duitsland, Italië, Nederland, Frankrijk, USA, Canada en Polen

Camera-/monitorsystemen

Camera’s en monitoren voorkomen dat een persoon of object zich in de dode hoek van een voertuig bevindt. De range bestaat uit 2 series: Elite en Select, zowel in standaard uitvoering als in High Definition, voor een zeer scherp beeld.

Dashcams

Nieuw bij Brigade zijn haar Dashcams. Onweerlegbaar bewijs van gebeurtenissen aan de voorzijde van het voertuig worden vastgelegd.

Backeye®360

De Backeye®360 is een 360 graden zichtsysteem waarbij de bestuurder zijn voertuig en de omgeving van bovenaf ziet op de monitor. Een totaaloplossing waarbij geen separate camera’s nodig zijn. Het systeem bestaat uit 4 hoog op het voertuig gemonteerde camera’s en een ECU (Electronische Controle Unit) die de realtime beelden van de camera’s samenvoegt, blend en tot 1 afbeelding samenvoegt. Wordt vaak gebruikt in combinatie met de Mobiele Digitale Recorder (MDR).

MDR

De MDR is een recorder die de beelden van de camera’s opneemt en zodoende een onweerlegbaar bewijs vormt bij bijvoorbeeld een ongeluk of valse claim. Een MDR heeft 4 of 8 camera-ingangen en wordt met 1 of 2 TB harde schijf geleverd, met Wifi, 4G of beiden.

Ultrasone obstakeldetectie

De ultrasone obstakeldetectie wordt veelal toegepast in de transport sector, om voetgangers en fietsers naast een voertuig te detecteren. De bestuurder krijgt een visuele waarschuwing dat zich iemand naast het voertuig bevindt. Leverbaar in vijf uitvoeringen: Backscan (achterzijde), Frontscan (voorzijde), Sidescan (zijkant), Cornerscan (hoek) en Stepscan (opstap).

Backsense® Radar obstakeldetectie

Radar obstakeldetectie wordt veelal in de off road sector gebruikt, bij machines en rijdend materieel. De Radar obstakeldetectie geeft de bestuurder hoorbare, maar optioneel ook zichtbare waarschuwingen als er zich een persoon of object in de detectiezone bevindt. Wordt veelal gebruikt bij moeilijke (weers)omstandigheden als stof, mist, sneeuw, duisternis, etc.

Achteruitrij-alarmen

Brigade levert zowel tonale alarmen en spraakalarmen als witte ruis alarmen. De witte ruis (BBS-Tek) alarmen zijn de meest toegepaste omdat zijn zeer geluidsarm zijn, direct lokaliseerbaar en alleen hoorbaar in de gevarenzone.

QVS (Quiet Vehicle Sounder)

De QVS is als AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System), reeds verplicht op alle electrische voertuigen, die zonder dit systeem veel te stil zijn bij het optrekken, langzaam rijden en achteruit manoeuvreren. Vanaf 1 juli 2021 verplicht op alle nieuwe modellen electrische voertuigen. Het geluidssysteem is goedgekeurd volgens alle internationale richtlijnen.

Zonesafe

Zonesafe is een RFID-detectiesysteem dat een 360 graden cirkel rondom een machine of creërt, middels een antenne die in de machine wordt geplaatst. Medewerkers dragen een tag en als iemand in de detectiezone komt, worden zowel hij als de bestuurder gewaarschuwd doordat de tag gaat trillen.

Sales Manager BeNeLux
Barry van Dam
barry.vandam@brigade-electronics.nl
+31 541 53 18 01

Business Development Manager Belgium & Luxembourg
Dirk Van Schuylenbergh
dirk.vanschuylenbergh@brigade-electronics.nl
+32 495 590 095

Business Development Manager Belgium & Luxembourg
Vanessa Van Wymeersch
vanessa.vanwymeersch@brigade-electronics.nl
+32 496 814 815

news

meer

video

meer

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo