Brigade Electronics BV

Verkoop van voertuig veiligheidssystemen voor op voertuigen en machines, zowel on road als off road.

COMMERCIËLE ORGANISATIE
• Hoofdkantoor: Brigade Electronics Group PLC in South Darenth, UK
• Dochterondernemingen in Engeland, Duitsland, Italië, Nederland, Frankrijk, USA, Canada en Polen

CAMERA-/MONITORSYSTEMEN
Camera’s en monitoren voorkomen dat een persoon of object zich in de dode hoek van een voertuig bevindt. De range bestaat uit 2 series: Elite en Select, zowel in standaard uitvoering als in High Defi nition, voor een zeer scherp beeld.

BACKEYE®360
De Backeye®360 is een 360 graden zichtsysteem waarbij de bestuurder zijn voertuig en de omgeving van bovenaf ziet op de monitor. Een totaaloplossing waarbij geen separate camera’s nodig zijn. Het systeem bestaat uit 4 hoog op het voertuig gemonteerde camera’s en een ECU (Electronische Controle Unit) die de realtime beelden van de camera’s samenvoegt, blend en tot 1 afbeelding samenvoegt. Wordt vaak gebruikt in combinatie met de Mobiele Digitale Recorder (MDR).

MDR
De MDR is een recorder die de beelden van de camera’s opneemt en zodoende een onweerlegbaar bewijs vormt bij bijvoorbeeld een ongeluk of valse claim. Een MDR heeft 4 of 8 camera-ingangen en wordt met 1 of 2 TB harde schijf geleverd, met Wifi , 4G of beiden.

ULTRASONE OBSTAKELDETECTIE
De ultrasone obstakeldetectie wordt veelal toegepast in de transport sector, om voetgangers en fietsers naast een voertuig te detecteren. De bestuurder krijgt een visuele waarschuwing dat zich iemand naast het voertuig bevindt. Leverbaar in vijf uitvoeringen: Backscan (achterzijde), Frontscan (voorzijde), Sidescan (zijkant), Cornerscan (hoek) en Stepscan (opstap).

BACKSENSE®
RADAR OBSTAKELDETECTIE
Radar obstakeldetectie wordt veelal in de off road sector gebruikt, bij machines en rijdend materieel. De Radar obstakeldetectie geeft de bestuurder hoorbare, maar optioneel ook zichtbare waarschuwingen als er zich een persoon of object in de detectiezone bevindt. Wordt veelal gebruikt bij moeilijke (weers)omstandigheden als stof, mist, sneeuw, duisternis, etc.

ACHTERUITRIJ-ALARMEN
Brigade levert zowel tonale alarmen en spraakalarmen als witte ruis alarmen. De witte ruis (BBS-Tek) alarmen zijn de meest toegepaste omdat zijn zeer geluidsarm zijn, direct lokaliseerbaar en alleen hoorbaar in de gevarenzone.

QVS (QUIET VEHICLE SOUNDER)
De QVS is als AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System), reeds verplicht op alle electrische voertuigen, die zonder dit systeem veel te stil zijn bij het optrekken, langzaam rijden en achteruit manoeuvreren. Vanaf 1 juli 2021 verplicht op alle nieuwe modellen electrische voertuigen. Het geluidssysteem is goedgekeurd volgens alle internationale richtlijnen.

Huib Slijkhuis
Managing Director
Tel: + 31 541 53 18 01
huib.slijkhuis@brigade-electronics.nl

Dirk van Schuylenbergh
Business Development Manager
Tel: +32 495 59 00 95
dirk.vanschuylenbergh@brigade-electronics.nl

 

news

meer

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo