LINK2LOGISTICS Management 58 (mei-juni 2021)

Op meerdere fronten

Is het te wijten aan de aankondiging van de Europese Green Deal of het in twijfel trekken van de toeleveringsketens ten gevolge van de coronacrisis? In ieder geval zien we dat veel bedrijven zich bewust zijn geworden van de noodzaak om hun logistiek duurzamer te maken. Ze ondernemen nu actie.
De duurzaamheid van de logistiek is een echt handelsargument geworden, zoals blijkt uit het feit dat Eutraco de Logistics Building of the Year award heeft gewonnen. Steeds meer logistieke bedrijven beseffen zelfs dat ze klanten dreigen te verliezen indien ze niet met cijfers kunnen aantonen dat hun CO2-uitstoot afneemt. Klanten zijn nu bereid hiervoor te betalen… zolang de rekening maar wordt gedeeld.
Logistieke bedrijven zullen dus gedwongen worden om hun deel te betalen door hun efficiëntie te verbeteren. Dit leidt tot verdere digitalisering, automatisering en robotisering, bijvoorbeeld door het inzetten van autonome mobiele robots bij het orderverzamelen.
Tegelijkertijd moeten ze blijven investeren in andere domeinen, zoals veiligheid en beveiliging. Digitalisering heeft immers ook een keerzijde, namelijk het verhoogde risico op hacking. We wijden een dossier aan deze twee onderwerpen.
Een adequaat ecosysteem maakt het mogelijk om deze efficiëntiewinsten beter te realiseren. Maar is het logistieke ecosysteem nog aanwezig in België? U verneemt er meer over in ons jaarlijkse dossier Logistics in Belgium.
De uitdagingen zijn talrijk en daarom zal op meerdere fronten moeten worden opgetreden.

Veel leesplezier,

Philippe Van Dooren
Hoofdredacteur

Recente publicaties

VAN Management 116 (juni 2022)

In een vingerknip Van de ene dag op de andere kan alles veranderen. Op het moment dat het vorige nummer van dit magazine naar de drukker ging, was het in Oekraïne nog relatief rustig. Toen het magazine in de bus viel, was de oorlog al in volle gang. Het leven van miljoenen mensen werd plots […]

TRANSPORT Management 116 (juni 2022)

Wegvervoer twee dagen lang boven! Eindelijk is het zover! De eerste editie van Passion4Trucks, die oorspronkelijk gepland was voor juni 2020, midden in de eerste fase van de pandemie, werd uiteraard uitgesteld. Of beter gezegd, voor de edities 2020 en 2021 werd het event omgetoverd tot een groot televisie-evenement rond de mooiste vrachtwagens van de […]

TRUCK & BUSINESS 281 (mei-juni 2022)

Groen, groener… Te groen? Uit de dossiers die door de kandidaten voor de Transport & Logistics Awards werden ingediend en uit de resultaten van onze Truck & Business Barometer, blijkt dat de Belgische transporteurs de knop hebben omgedraaid en de weg naar decarbonisatie aan het inslaan zijn. Het is met andere woorden het ideale moment […]

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo