Featured Video Play Icon

Ben Becker (BE) – “Loonindexatie zet druk op concurrentiepositie”

Wouter Verhoef, General Manager Belgium bij Ben Becker Internationaal Transportbedrijf, deelt zijn mening over de automatische loonindexatie zoals die in ons land bestaat.

In Boom doet het van oorsprong Nederlandse Ben Becker overslag en distributie van goederen, gaande van papierstocks tot vaten Belgisch bier. De Nederlander Wouter Verhoef leidt de Belgische vestiging in goede banen. Eerder in zijn loopbaan deed hij 17 jaar ervaring op in Frankrijk.

“De loonindexatie is net even iets anders dan wat wij in Nederland hebben of in Frankrijk hadden,” vertelt Verhoef. “Daar is er geen automatische indexatie van de lonen en wordt dit onderhandeld per sector. De percentages liggen er een stuk lager.”

Verhoef meldt dat een aantal van zijn buitenlandse klanten overwegen om over te stappen naar een andere transportbedrijf in Zuid-Nederland of Noord-Frankrijk.

Positief is wel dat de Belgische klanten bereid waren om mee te gaan in de prijsverhoging. Bij Franse klanten bijvoorbeeld ligt dat moeilijker. “Dan ga je er 3-4 % op achteruit, want je kan niet alles doorrekenen,” aldus Verhoef.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo