Featured Video Play Icon

Belangrijke primeur voor BIA: de PC290 Lci, een machine in de 30 tonsklasse

De Belgische BIA Group is de officiële invoerder van Komatsu bouwmachines. Het van origine Japanse merk is uitgegroeid tot de wereldnummer twee als producent van bouw- en mijnbouwmaterieel, en nummer 1 op de markt van hydraulische graafmachines. En BIA had nog een belangrijke primeur in petto: de PC290 Lci, een machine in de 30 tonsklasse.

De PC290NLCi-11 is een rupsgraafmachine met nieuwe Intelligent Machine Control 2.0  (iMC 2.0). Deze 30 ton machine werd vernieuwd en voorzien van de nieuwe iMC 2.0. Het zijn vooral de specifieke eigenschappen van de iMC 2.0 die BIA wil demonstreren.

De machine heeft alle eigenschappen van de eerste IMC generatie (die als sinds 2013 werd geïntroduceerd en waarmee Komatsu absolute leider is wat betreft intelligente graafmachines) maar voegt nog een aantal extra functies toe waarvan de Auto Tilt Control en de Bucket Angle Hold de belangrijkste zijn. Met de Auto Tilt Control is het mogelijk om de hellingshoek van een kantelbak mee op te nemen in het 3D plan zodat niet alleen de hoogte en het bereik maar ook de schuine hoek van de graafbak automatisch worden bepaald. Dit is een unieke functie die geen enkele concurrent aanbiedt. De Bucket Angle Hold is een functie waarmee het hoek van de graafbak gelijk blijft bij het binnenhalen van de arm.

Dankzij deze nieuwe functies is het mogelijk om in kortere tijd nóg preciezer te werken voor een beter eindresultaat en een hoger rendement.

De PW158-11 is een mobiele short tail graafmachine

Dit is een totaal nieuwe 16 ton bandenkraan die opvalt door zijn korte radius van 1.9 m dankzij zijn compacte vormgeving met korte achterkant. De machine is erg krachtig met een hefvermogen van meer dan 5 ton waardoor het een ideale machine is voor gebruik in stedelijke omgeving of andere beperkte ruimtes.

De Application en Demo Engineer, Johnny Van de Voorde, zal deze machine demonstreren en een korte uitleg geven. Hij zal de filmploeg dan ook tonen welke zaken gefilmd moeten worden om de functies en voordelen van de machines het best te tonen. Zoals bvb de tilt control en de angle hold.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo