Featured Video Play Icon

Dé Mooiste Iveco van België 2021 (finale @Circuit Zolder) – Passion4Trucks Roadshow

De Magirus S-Way 570 van Mytraco is uitgeroepen tot de Mooiste Iveco Truck van België 2021 in het kader van Passion4Trucks. Chauffeur Thierry Dingens ontwierp samen met zijn werkgever Yves Valckeners het sobere zwart-witte ontwerp. De wagen rijdt sinds februari rond en heeft 15.000 kilometer op de teller staan.

Thierry Dingens (50) uit Lanaken is een gepassioneerd chauffeur. “Ik zit er al van kleins af in”, vertelt hij. “Mijn vader was vrachtwagenchauffeur en op vrije dagen ging ik altijd met hem mee. Zo rol je er vanzelf in. In vergelijking met de andere jobs die ik deed, heb je als vrachtwagenchauffeur toch veel meer vrijheid.”

Opvallend aan de bekroonde wagen is de spoiler en het embleem en de merknaam Magirus, de Duitse fabrikant die in de jaren zeventig van de vorige eeuw overgenomen werd door Iveco. Het gaat dan ook om de luxueuze Magirus-uitvoering van de Iveco S-Way. “Dat vleugje nostalgie maakt deze wagen toch apart”, zegt Thierry. “Het is niet gewoon Iveco, het is Magirus. En die kleuren natuurlijk: zwart en wit, heel simpel. Niet te veel toeters en bellen er op. Ik hou van eenvoud.”

De bekroonde wagen is nog niet helemaal klaar. “Zo moet hij nog met traanplaten bekleed worden en moeten de spatborden nog worden gespoten. Dan is die naar onze goesting”, lacht Thierry. “Ik zeg ‘onze’ want mijn werkgever houdt er ook wel van.”

Thierry doet met de Iveco S-Way Magirus containertransport bij Mytraco waar hij nu twee jaar aan de slag is.

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo