Featured Video Play Icon

Dé Mooiste Mercedes-Benz Truck van België 2021 (finale @Circuit Zolder) – Passion4Trucks Roadshow

De Actros 5363 SLT Gigaspace 10×4 van Jonas Lefebvre werd tijdens Passion4Trucks op het circuit van Zolder bekroond tot de mooiste Mercedes-Benz Truck 2021 van België. Uniek is deze Actros SLT ook, want er rijden in Europa slechts twee dergelijke 5-assers rond.

Je ziet hem niet vaak de Mercedes-Benz SLT, die met zijn gigantische trekkracht wordt ingezet voor het vervoer van grote en zware lasten. Nog uitzonderlijker is deze uitvoering van de Schwerlasttransporter (SLT) met vijf assen. “Zo rijden er slechts twee rond in heel Europa”, zegt chauffeur Jonas Lefebvre, die met deze trekker zware ladingen vervoert met een dieplader. “Ik doe al 10 jaar uitzonderlijk vervoer en rij nu al 6 jaar bij Jan Coesens Transport.”

Het meest opvallende aan deze trekker is die vijfde as. “Normaal gaat een SLT standaard tot vier assen”, zegt Jonas. “Maar op deze werd een as bijgebouwd om met een zo compact mogelijk voertuig zo zwaar mogelijk te kunnen laden. Zeker als we in verkavelingen moeten zijn waar we met grote mastodonten niet kunnen geraken.”

De bekroonde Actros SLT 5363 is zes maanden in dienst en heeft toch al 40.000 kilometer op de teller staan. “Ik doe toch zo’n 400 kilometer per dag”, zegt Jonas. “En dat is veel als je weet dat wij met dit transport niet op autowegen komen.”

Jonas vindt het uiterlijk geslaagd door de kleurencombinatie rood met wit en is ook heel tevreden over de praktische kant van de ombouw. “Alles is tot in de details uitgekiend met extra werkkoffers die het makkelijk maken om je werk uit te voeren. Alles is doordacht gebouwd om de grootst mogelijke functionaliteit er uit te halen.”

“Created by the driver, paid by the boss”, besluit hij glimlachend.

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo