Featured Video Play Icon

Dé Mooiste Scania van België 2021 (finale @Circuit Zolder) – Passion4Trucks Roadshow

De Scania 580 S van Michel De Smet werd tijdens Passion4Trucks in Zolder uitgeroepen tot de mooiste Scania van België 2021. Deze kraanwagen van MCT Craning uit Ruiselede wordt ingezet om zwaar materiaal te vervoeren en om gestrande vrachtwagens uit de gracht te halen.

Het werk dat Michel met deze Scania doet is heel gevarieerd. “We plaatsen ramen met deze wagen, leveren en plaatsen metaalconstructies en zware machines”, zegt Michel. “Maar we doen ook depannages. Dan combineren we deze kraanwagen soms met een telescoopkraan om vrachtwagens die in een afgrond of een gracht zijn beland er uit te halen.”

Deze wagen is de nieuwste in de vloot van MCT Craning. “In ons werk is het nodig om met stevig materiaal te rijden”, vertelt Michel. “Want we zetten ook elektriciteitscabines en die wegen wel wat. De wagens moeten dus stevig zijn. Ook voor het imago van het bedrijf, is het belangrijk om degelijk materiaal te hebben. Dat zie je ook aan het voertuigenpark, want al de wagens in het bedrijf zijn goed uitgerust.”

De Scania 580 S wordt aangedreven door een V8 van 580 pk. “Het is een aangename wagen om mee te rijden en een fantastische motor om te horen draaien, iedere keer krijg ik een kick als ik hem start. Bovendien is de kracht van de V8 ook nodig omdat we met grote gewichten rijden. Qua uiterlijk vind ik hem mooi omdat het totaalplaatje klopt. Hij maakt me nog alle dagen blij als ik hem zie staan.”

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo