Featured Video Play Icon

Distrilog, ODTH en Toyota Material Handling vormen de Logistics Hotspot Willebroek – Logistics.TV 29

Dit is de ‘gouden driehoek’ van België, de logistieke hotspot Willebroek. De ligging van de Antwerpse gemeente midden in het dichtbevolkte Vlaanderen, tussen de grootsteden Brussel, Antwerpen en Gent maakt de zone uitzonderlijk geschikt voor de distributie van consumptiegoederen in ons land. Samen met buurgemeenten Boom en Puurs scoort het bijzonder goed in het aantrekken van bedrijven die zich richten op binnenlandse en Europese distributie.

Duitsland en Frankrijk zijn vlot bereikbaar en de nabijheid van de haven van Antwerpen die diep in het dichtstbevolkte deel van Europa ligt, is daarbij de grootste troef. Containers kunnen snel tot in de Rupelstreek geraken dankzij de uitstekende verbinding via twee autowegen: de E19 en de A12.

Ook de nabijheid van de binnenvaartterminal TCT in Willebroek is een bijkomende troef die jaarlijks aan belang wint. Heel wat bedrijven hebben magazijnen vlak bij de terminal om op die manier de binnenvaart optimaal te kunnen inschakelen voor het vervoer van containers naar de haven.

Distrilog
Distrilog is één van de boegbeelden van ‘Logistics Hotspot’ Willebroek. Met de hoofdvestiging naast de A12 heeft het een strategische ligging ten opzichte van Gent-Antwerpen-Brussel. Distrilog Group is een van de grootste logistieke en transportbedrijven in België en heeft zich de afgelopen 30 jaar gespecialiseerd in slimme distributie in de hele Benelux en stockage van producten van derden. En dat binnen verschillende sectoren waaronder voeding, petcare, DIY en chemie.

ODTH
ODTH First Class Logistics is nog zo’n gevestigde waarde in Willebroek. Sinds 1978 investeerde het sterk in de regio Rumst – Willebroek – Mechelen. Vandaag is het dé referentie voor hoogwaardige logistiek. ODTH biedt een flexibele logistieke dienstverlening op maat met goed opgeleide eigen medewerkers en met wereldwijde multimodale mogelijkheden.

Toyota Material Handling
Toyota Material Handling opende eind 2018 haar hoofdkwartier vlak aan de ingang van het bedrijventerrein MG Park De Hulst in Willebroek. Het moderne gebouw is 3.750 m2 groot en is vooral multifunctioneel ingericht. Daarnaast is er nog 8.800 m2 aan atelier, showroom en warehouse.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo