Featured Video Play Icon

Ford Ranger Raptor + Ranger Thunder – BOUW.TV 20

De Ranger Raptor is niet zomaar een pickup. Het is de sterkst presterende versie van de best verkochte pick-up in Europa. De Raptor werd ontwikkeld door Ford Performance en richt zich op de liefhebber van opwindende buitenervaringen. Hij kan dus tegen hoge snelheden op de meest lastigste terreinen.

Waarom is de Raptor zo een krachtpatser? Omdat hij uitpakt met een biturboversie van de 2.0 EcoBlue- dieselmotor van Ford. Deze is goed voor 213 pk en een koppel van 500 Nm. Comfort wordt gegarandeerd dankzij de nieuwe tientrapsautomaat.

Het chassis is gemaakt voor het harde werk. De uit de racerij afgeleide ophanging werd specifiek ontwikkeld om met de volledige controle en in alle comfort tegen hoge snelheid moeilijke terreinen aan te kunnen. De wagen heeft een 150 mm grotere spoorbreedte en een 51 mm grotere rijhoogte dan de Ranger XLT.

De pickup is voorzien van een nieuwe bodembescherming voor obstakels op het terrein als deze. De standaard beschermplaten van de Ranger onder motor en tussenbak worden aangevuld met een nieuwe bodembeschermplaat van 2,3 mm dik hogesterktestaal. Deze is meer dan 60 procent dikker dan de standaard bodembeschermplaat.

En als je de eer draagt om de beste verkochte pickup van Europa te zijn, wordt er soms wel iets meer verwacht. Daarom lanceert Ford een gelimiteerde editie van de Ranger Wildtrak.

De Ranger Thunder is vanaf deze zomer beschikbaar. In 2019 kende de Ranger-familie trouwens zijn beste jaar ooit in Europa, met 52.500 verkochte voertuigen.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo