Featured Video Play Icon

Hypermodern distributiecentrum van ID Logistics voor Benelux winkels Brico – Logistics.TV 35

Vanuit dit 85.000 m² grote distributiecentrum bedient ID Logistics de 341 Benelux winkels van Brico en Praxis. ID Logistics is in de logistiek voor de retailsector een belangrijke speler, niet alleen in Frankrijk maar ook in andere landen. Het is als 3PL dienstverlener actief op 364 locaties verspreid over 18 landen. Met de recente overname van het Nederlandse GVT Transport & Logistics toont het nu ook uitdrukkelijk haar ambities om zich te storten op last mile deliveries in de Benelux en door te groeien naar een one stop shopping concept in de wereld van omni channel logistiek.

Vorig jaar bevestigde Maxeda DIY – het moederhuis van Brico en Praxis – het trouwe partnership door het contract met ID Logistics met 7 jaar te verlengen. Deze positie heeft het verworven door permanent te investeren in innovatie, maar ook door duurzaam en strategisch te ondernemen.

Innovatie
In dit distributiecentrum in Willebroek werd er een eerste innovatieslag uitgevoerd door meer transparantie in de operaties en het stockbeheer in te bouwen. Dit resulteerde in een besparing van 20% in de logistieke kosten. Tijdens een tweede innovatieslag werden alle pickingoperaties geautomatiseerd, wat in de doe-het-zelfsector heel uitzonderlijk is.

Mobiele robots
Een goods-to-person pickingsysteem met autonome mobiele robots en mobiele shuttlerekken zorgen ervoor dat operatoren niet langer manueel bestellingen moeten samenstellen. Er zijn 32 robots en 1.100 shuttlerekken met in totaal 25.000 opslaglocaties. Terwijl de pickingoperator aan het ene venster bezig is, positioneert een robot een rek voor het tweede. Dankzij dit systeem kan een operator 400 à 450 lijnen per uur verwerken, tegenover 120 met het manueel picken. Het picken uit de dozen gebeurt aan de hand van een ‘pick-to-light systeem. De operator neemt de items uit het rek en plaatst ze in één van de bakken op de conveyor achter zich. Die vervoert de bakken naar de automatische cross-dock-installatie in de aanpalende ruimte.

Automatisch cross-dock installatie
Deze cross dock verdeelt de gepickte bestellingen onder de bestemde winkels en kan de inkomende goederen automatisch sorteren. De installatie heeft een capaciteit van 1.500 colli per uur.

Door al deze investeringen wil ID Logistics komen tot flexibele end to end oplossingen die bijdragen tot een schaalbare logistiek waar iedereen beter van wordt.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo