Featured Video Play Icon

Katoen Natie rijdt in de eerste ‘Belgische’ Volvo FH Electric

De sleutels van de allereerste in België geproduceerde Volvo FH Electric-trekker zijn overhandigd aan Karl Huts, lid van de raad van bestuur van Katoen Natie. Het voertuig zal worden gebruikt voor pendeldiensten tussen een van de magazijnen van het Antwerpse logistieke bedrijf en de industriële site van Atlas Copco in Wilrijk.

De fabriek van Volvo Trucks in Gent, de grootste vrachtwagenfabriek ter wereld van de Volvo Groep, heeft goed gebruik gemaakt van de expertise die is opgebouwd in de zusterfabriek in Göteborg: de productie van elektrische vrachtwagens naast vrachtwagens met verbrandingsmotoren is hier flexibeler en het zal gemakkelijker zijn om geleidelijk over te schakelen van verbrandingsmotoren naar de verschillende alternatieve aandrijvingen die Volvo Trucks overweegt. De serieproductie van de elektrische series van Volvo Trucks zal in de komende weken van start gaan in Gent.

De allereerste Volvo FH Electric die in België wordt geproduceerd, is overhandigd aan Katoen Natie, die hem zal gebruiken in het kader van de logistieke dienstverlening voor Atlas Copco Airpower in Wilrijk. “Dit zijn vrij korte shuttles, die zich bijzonder goed lenen voor het gebruik van een elektrische truck”, legt Karl Huts uit (zie video). Hij heeft ook een intentieverklaring ondertekend om nog 20 andere voertuigen van hetzelfde type van Volvo Trucks Belgium te kopen. De beslissing om tot aankoop over te gaan zal natuurlijk afhangen van de eerste feedback van de eerste FH Electric, maar Karl Huts, in een stijl die zijn vader niet zou miskennen, liet niet na om te wijzen op het ernstige probleem dat de beschikbaarheid van elektriciteit in België zal vormen vanaf 2029: “Elia heeft dit tekort berekend op 2,9 tWh, of het equivalent van drie kernreactoren. Er zal dus niet genoeg energie zijn voor iedereen in België,” zei hij in de marge van de overdrachtsceremonie. “We gaan ons steentje bijdragen door 120 miljoen euro te investeren in nieuwe hernieuwbare productiecapaciteit en batterijsystemen, maar aan dit tempo hebben we 270 investeerders zoals wij nodig om het probleem op te lossen. Maar iedereen is al lang op de hoogte van dit probleem…”

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo