Featured Video Play Icon

Logistic Tip: veiligheid van voetgangers verhogen op de werkplaats (via BOPLAN) – Logistics.TV 30

Met de inzet van de juiste veiligheidsoplossingen kunnen heel wat ongevallen voorkomen worden. Om de veiligheid op de werkplaats te verhogen, zet je best in op een combinatie van preventie en bescherming. En hier kan BoPlan zeker mee helpen.

Een goede tip is om de werkvloer te organiseren en duidelijke signalisatie aan te brengen door middel van vloermarkeringen. Bij gemengd verkeer zijn aanrijdbeveiligingen met handrails speciaal gemaakt om voetgangers te beschermen tegen de impact van een vorkheftruck. Bij oversteekplaatsen gebruik je best een veiligheidspoortje die de voetganger dwingt om even halt te houden.

De poorten aan de laadkaaien blijven soms te lang openstaan, waardoor ze een risico vormen om in de laadput te vallen. In dat geval biedt een robuuste veiligheidspoort met automatisch sluitingsmechanisme de ideale oplossing.

Voor ruimtes met slip- of valgevaar bestaan er slijtvaste anti-slipoplossingen om het gevaar op ongelukken te minimaliseren. Voorzie op mezzanines balustrades met een extra plint voor valbeveiliging van personen en voorwerpen. Kooiladders en werkplatformen beveilig je snel en efficiënt met speciale zelfsluitende veiligheidspoorten.

Tot slot voorkom je hoofdschade door het aanbrengen van flexibele stootbumpers aan de onderkant van trappen of krappe ruimtes.

Een ongeval is snel gebeurd. Beter voorkomen dan genezen dus!

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo