Featured Video Play Icon

Logistics.TV 22: Nieuwe Broekman Logistics Venlo warehouse (by Heylen Warehouses)

Een parel is het, dit gloednieuwe warehouse van Broekman Logistics, gerealiseerd door Heylen Warehouses. Deze logistieke hub werd gebouwd op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals in Venlo en geldt als één van meest spraakmakende projecten binnen zijn soort.

Broekman Logistics focust zich voornamelijk op de warehousing van verpakte chemicaliën. De totale warehouse oppervlakte bedraagt 52.000 m2. Daarnaast is er ruim 10.000 m2 aan mezzaninevloeren en 2.500 m2 kantoorruimte beschikbaar. Door de opslag van ADR-goederen werd bij de bouw rekening gehouden met de hoogste vorm van veiligheid. Heylen Warehouses koos onder meer voor poorten met een vloeistofbarrière. Deze speciale vloeistofkering houdt het bluswater adequaat tegen. Het zorgt er niet alleen voor dat er geen schadelijke vloeistoffen in het milieu komen, maar voorkomt tevens branddoorslag en overslag.

Sommige compartimenten in het pand zijn voorzien met CO2 blusgasinstallaties, omdat meerdere producten van Broekman Logistics niet in contact mogen komen met water. Ook werden er in deze compartimenten extra brandwanden voorzien in het dak. Een gebouw met een State-of-the-art veiligheidsbeleid dus. En dat is nodig, want naast de opslag van gevaarlijke producten wordt er ook verf gemixd. Hiervoor werden grote afzuigingssystemen geïmplementeerd. Bovendien werd ook gekeken naar het esthetische. De uitspringende gevelbeplating maakt het gebouw een stuk visueler. Ook de vloerverwarming draagt bij tot een cleaner warehouse. Al heeft deze vooral te maken met het gevaar van gasbranders in combinatie met de aard van de stoffen ter plekke.

Een realisatie in vuur en vlam. Al hebben we het dan vooral over het maatwerk van Heylen Warehouses en Broekman Logistics!

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo