Featured Video Play Icon

Logistics.TV 24: Stockhabo opent hypermoderne diepvriezer in Moeskroen

Eén van de grootste diepvriezers van Europa staat sinds kort in Moeskroen. Stockhabo ICE werd in april 2019 geopend en is een volledig geautomatiseerd magazijn, goed voor de stockage van 61.000 pallets. Stockhabo heeft als hoofdactiviteit het opslaan van diepvries-, koele- en droge producties. Sinds het begin in 2001 is het een toonaangevend bedrijf binnen de sector, met veel vernieuwingen op technologisch vlak.

Mee aan de wieg van het prachtige magazijn staat Architectenbureel Van Oost. AAVO ligt op een boogscheut van Stockhabo ICE en was dus de geknipte partner om het volledige project uit te tekenen.

De Belgische Stow Group ontwierp en produceerde de industriële opslagsystemen van Stockhabo ICE. De groep heeft zich de afgelopen 42 jaar gepositioneerd tot de grootste Europese producent met 10 fabrieken en de groeiplannen zijn ambitieus. Stow speelt daarom continu in op nieuwe markttrends en snel evoluerende industrietakken. Zo ook hier in Moeskroen.

De -18 graden koude diepviezer is 100% geautomatiseerd en voor dit concept en realisatie deed Stockhabo beroep op ABB Intrion uit Huizingen. Als onafhankelijke integrator gaf Intrion deskundig advies bij de keuze van de verschillende subsystemen en selecteerde het de apparatuur die voor Stockhabo het meest geschikt was.

C&W Logistics implementeerde als leverancier van logistieke executie software hun WMS systeem bij Stockhabo, inclusief de WCS integratie met de hoogbouw automatisering. Met hun aanvullende oplossingen voor dock slotting, webportalen, voice picking en EDI , kan Stockhabo een optimale logistieke efficiëntie en integratie naar zijn businesspartners toe garanderen. Stockhabo ICE is sinds april helemaal up and running.

Om de temperatuur van het magazijn op een constante -18 graden te houden doet Stockhabo beroep op de expertise van SKT. SKT levert industriële koel- en vriesinstallaties voor diverse sectoren in Europa. Door gebruik van de laatste technologieën en computersturingen worden hoge prestaties en rendementen behaald.

Naast de volledige automatisatie van Stockhabo Ice, is het diepvriesmagazijn ook een schoolvoorbeeld wat veiligheid betreft. A-Safe installeerde aanrijdbeveiligen die zowel voetgangers, materieel als chauffeurs beschermen. A-Safe vermindert dus niet alleen het risico op menselijke letsels, ook reduceert het de kosten bij mogelijke botsingen.

Om het risico op brandgevaar zo optimaal mogelijk tegen te gaan, werd er beroep gedaan op de geïsoleerde sandwichpanelen van Isocab by Kingspan. Het Isocab QuadCore IND Paneel is ontworpen voor toepassingen in omgevingen waar temperatuurcontrole en hygiënische veiligheid van belang zijn zoals bij deze koel- en vriesopslag. Voor Stockhabo was een snelle montage een cruciale factor in de zoektocht naar een juiste en efficiënte oplossing voor dit uitdagend project. Hoe sneller het gebouw uitgerust was, hoe sneller het operationeel kon zijn. Hiervoor deed het van de conceptfase tot de afwerking beroep op de diensten van Isocab Construct.

Binnenin het magazijn stond Winlock in voor de installatie van industriële brandwerende poorten. De poorten zijn niet alleen brandwerend, maar ook functioneel.

Door de complexiteit van het volautomatische diepvriesmagazijn, koos Stockhabo ervoor om te werken met de firma Afschrift, specialist in Industriële elektriciteit en automatisatie.

Het nieuwe magazijn hier in Moeskroen ligt vlakbij een van de drie reeds bestaande opslaglocaties van Stockhabo, een bedrijf dat in 2001 door Xavier Haspeslagh en zijn echtgenote Christine Bouckaert is opgericht. Dankzij de snelle groei van het bedrijf, kijkt de nieuwe generatie Haspeslagh al uit naar de toekomst. Warme ambities voor een barkoud distributiecentrum. Een spraakmakend project om fier op te zijn!

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo