Featured Video Play Icon

Move Intermodal Genk (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV (Kanaal Z) 57

Wie multimodaal zegt, zegt in één adem ook meteen Move Intermodal. Het Genkse transportbedrijf biedt een breed scala aan intermodale logistieke oplossingen in heel Europa, gaande van wegvervoer en spoorweg tot binnenvaart. Met 300 medewerkers in 8 landen en met 2.500 laadeenheden, 150 vrachtwagens en 60 treinen per week organiseren ze meer dan 1.000 vrachten per dag.

Duurzaamheid zit in ons DNA”, zegt Luc Driessen, CEO van Move Intermodal. “Intermodaal transport an sich is enorm duurzaam. Door de grootste afstand van de zending te overbruggen via het spoor of het water, kunnen we tot wel 90% van de CO2 uitstoot verminderen. Maar we gaan ook verder dan alleen dat: bij Move zitten we met een team dat continue het groene aspect behartigt. Duurzaam in partnerships, duurzaam wagenpark, duurzaam op kantoor (ergonomie, sport cultuur, veiligheid). Door intermodale oplossingen aan te bieden, halen we jaarlijks zo’n 85.000 vrachtwagens van de weg. Om je een idee te geven: dit is ongeveer gelijk aan de snelweg van Antwerpen tot Milaan, volledig gevuld met vrachtwagens.”

“Samen met onze klanten besparen we jaarlijks tot wel 200.000 ton aan CO2 uitstoot. Om het even voor te stellen: voor deze hoeveelheid CO2 te compenseren zouden normaal gezien meer dan 8 miljoen bomen nodig zijn, een bos zo groot als de stad Antwerpen”, besluit Driessen.

Basisprincipes
Move Intermodal wil een voorkeurspartner zijn voor innovatieve duurzame intermodale totaaloplossingen voor bulk en verpakte zendingen tussen Benelux, Rijngebied en Italië met verbindingen tussen het Verenigd Koninkrijk, Iberisch schiereiland en Turkije. Het bouwt hiervoor dagelijks op de basisprincipes: creativiteit, innovatie, duurzaamheid, team, uitmuntendheid en betrouwbaarheid. En het zijn dan ook die waarden die de vaste leveranciers van Move meedragen.

Haven Genk
De samenwerking met Haven Genk, met een eigen spoorterminal en een barge terminal, biedt de mogelijkheid om duurzame transportoplossingen en toegevoegde waarde-diensten voor klanten in diverse sectoren aan te bieden.

Scania
Move Intermodal heeft als doel de economische rendabiliteit en duurzaamheid te allen tijde te verzoenen. De grootste afstanden worden overbrucht via het water en spoor. Vrachtwagens worden ingezet bij het voor- en natransport van tussenlaad- en losplaatsen en terminals. Vorig jaar sloot Move Intermodal, na een grondige analyse, een driejarig contract af met Scania als huisleverancier voor z’n trekkers.

Wim Driessen Trans
Wim Driessen is zaakvoerder van Wim Driessen Trans en werkt als één van de vaste trucking partners voor Move Intermodal. Vooral de betrouwbaarheid van Wim en zijn chauffeurs beantwoorden aan de noden van Move.

Kässbohrer
Naast duurzaamheid en betrouwbaarheid, sloeg Move Intermodal de handen in mekaar met Kässbohrer om een innovatieve mobiele laadkist van 45 voet met coilgoot te ontwikkelen. Dankzij deze nieuwe transporteenheid is het mogelijk om zware staalrollen te vervoeren zonder gebruik te moeten maken van tussenpalen. Hierdoor is de tijdswinst tijdens het laden en lossen aanzienlijk waardoor Move Intermodal meteen besliste om er 100 te bestellen.

One Stop Truck & Trailer Service
Move Intermodal doet voor zijn getrokken materieel al twintig jaar beroep op de diensten van One Stop Truck en Trailer Service. Naast onderhoudswerken en herstellingen doen zij inhouse ook de keuring van +3,5 ton voertuigen, wat een enorme tijdsbesparing oplevert. Een excellente samenwerking, volgens Move Intermodal.

Een sterk team en de nodige portie creativiteit vormen de rode draad van Move Intermodal vandaag. Het is dan ook niet voor niets een vooruitstrevend bedrijf op vlak van mobiliteit en duurzaamheid. Samen Sterk, of zoals de slogan luidt: Move Green, Move Together, Move Intermodal.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo