Featured Video Play Icon

Samen Sterk bij Jacobs Transport – Transport & VAN TV 55

Jacobs Transport uit Genk is al sinds 1934 een gevestigde waarde in transportland. In 2002 namen zakenpartners Bart Tilmans en Francis Paulussen het bedrijf over. Tilmans focust zich op de transportactiviteiten, Paulussen leidt de afdeling voor autocars. 

De partners van Jacobs Transport hebben allemaal een langdurige relatie met het bedrijf. Zo vertrouwt het Genkse transportbedrijf op Berger Ecotrail voor zijn lichtgewicht trailers, die tot 2 ton extra laadvermogen bieden en aangepast kunnen worden voor de staalrollen die Jacobs vervoert.

Edco staat dan weer in voor de rijopleidingen van de chauffeurs, met de vijfjaarlijkse Code 95 en de ADR-opleiding voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Die opleidingen kunnen bij Jacobs Transport ter plaatse gebeuren in groep, of op het terrein van Edco zelf als er individuele begeleiding nodig is.

Jacobs Transport is gelegen in de industriezone van Genk, wat betekent dat het een goede trimodale verbinding heeft via het water, het spoor en de weg. Het bedrijf maakt ook deel uit van het Plato-project van Voka Limburg.

Het interne communicatieplatform JacApp is een voorbeeld van de digitalisatieweg die Jacobs Transport aflegt. Het platform werd ook genomineerd voor de Digital Truck Award 2022. Hiermee kan Jacobs overeenkomsten laten ondertekenen, nieuwsbrieven sturen, werkkledij aanbieden, maar ook gewoon rechtstreeks contact houden met de chauffeurs.

Goede medewerkers zijn de drijvende kracht achter Jacobs; en hiermee doet het bedrijf onder meer beroep op Accent Jobs. Sinds 2016 heeft Accent al 93 uitzendkrachten gevonden voor Jacobs Transport, waarvan 32 mensen een vast contract hebben gekregen. Accent zoekt naar chauffeurs die al in België wonen, maar ook buitenlandse chauffeurs via Accent Foreign, die het interimkantoor dan ook helpt met huisvesting en alle nodige papierwerk.

Het transportmanagementsysteem van Jacobs komt van TAS-TMS uit Ieper, dat een compleet overzicht biedt van alle transportactiviteiten van het bedrijf. De orders worden automatisch gecreëerd en de data wordt automatisch teruggekoppeld naar de klanten.

DKV Mobility helpt Jacobs Transport met het overzichtelijk houden van zijn tank- en tolkosten. Alle chauffeurs hebben een tankkaart van DKV, terwijl de DKV Box Europe steeds meer wordt ingezet om één dienst te hebben voor alle tolheffingen in Europa.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo