Featured Video Play Icon

TRANSPORT & VAN.TV 43: ZF (Busworld special)

ZF Services Belgium is al meer dan 60 jaren de ondersteunende partner van de Duitse fabrikant ZF Friedrichshafen AG. ZF brengt als één van de grootste systeemleveranciers alle relevante technologieën voor de megatrends samen onder één dak.

De 2 belangrijkste systemen voor elektrificatie van commerciële voertuigen heten AXTRAX en CETRAX. Cetrax is een systeem gebaseerd op een centrale aandrijving en vervangt de verbrandingsmotor en transmissie door een asynchrone motor met geïntegreerde planetaire overbrenging. De planetaire overbrenging zorgt voor een flexibele en efficiënte systeemopbouw met enkel standaardcomponenten. Door zijn vermogen van 400Kw en meer dat 2000 Nm koppel is het systeem de perfecte oplossing in commerciële voertuigtechnologie.

Het tweede systeem van ZF, AXTRAX, is specifiek ontwikkeld met de elektrificatie van lage vloerbussen in het achterhoofd. De basis van het systeem zijn 2 asynchrone motoren van 125 Kw en 2200 Nm die compact in de wielnaaf gemonteerd worden. De interne planetaire overbrenging zorgt ook hier voor een comfortabele, efficiënte en geruisloze werking, uitermate belangrijk voor het openbaar vervoer van de toekomst.

De duurzaamheid wordt extra onderstreept door in beide systemen enkel gebruik te maken van Asynchrone elektromotoren. Zo wordt een emissievrij en efficiënt systeem opgebouwd, met respect voor natuurlijke grondstoffen, op weg naar een gezonde planeet.

De MIVB is intussen gestart met een actief testprogramma. 25 gelede elektrische voertuigen van het type ‘opportunity charging’ zijn recent in dienst genomen. Deze voertuigen zijn uitgerust met het Axtrax-systeem van ZF. Naast de ontwikkeling van toekomstige mobiliteitstoepassingen, verzorgt de werkplaats in Neder-over-Heembeek kwalitatieve revisies en herstellingen van industriële tandwielkasten en motorreductoren, ongeacht het merk, type of applicatie. De goed uitgeruste werkplaats, samen met de dienst Mobile Services, staan garant voor het snel en accuraat uitvoeren van herstellingen en revisies.

Bovendien heeft ZF België ook de expertise om deze componenten in- en uit te bouwen in het voertuig. ZF Services Belgium focust zich dus zowel op vandaag als morgen! En dit met innovatie, duurzaamheid en efficiëntie als belangrijkste pijlers.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo