Featured Video Play Icon

TRANSPORT & VAN.TV 44: Volkswagen eCrafter getest (eVan Xperience)

De Volkswagen e-Crafter is een progressief statement. Hij is emissieloos en daardoor dé ideale bestelwagen voor gebruik in binnensteden. De e-Crafter beschikt over 136 pk, en dit met een volledig elektrische aandrijflijn met een laadcapaciteit van maximaal 1 ton.

De e-Crafter werd parallel ontwikkeld aan de modellen met de zuinige Euro6-dieselmotoren, en dat is een groot voordeel. Aangezien de e-Crafter geen naderhand omgebouwde brandstofauto is, kon Volkswagen Bedrijfsvoertuigen zijn architectuur optimaal afstemmen op de integratie van de elektrische aandrijfcomponenten. Zo kreeg de lithium-ionbatterij een plaats onder de laadvloer om geen laadruimte in te nemen. Hierdoor kon het laadvolume optimaal benut worden.

Zijn maximaal rijbereik van 170 kilometer en zijn op 90 km/u begrensde topsnelheid voldoen precies aan de eisen die aan een bestelwagen voor stedelijk gebruik worden gesteld. Aan de basis van deze configuratie liggen uitgebreide mobiliteitsanalyses. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen heeft voor de ontwikkeling van de e-Crafter meer dan 210.000 rijprofielen van ruim 1.500 klanten geëvalueerd. Daaruit blijkt dat de meeste chauffeurs in hun bestelwagen dagelijks tussen de 70 en 100 kilometer afleggen, met daar tussenin diverse starts en stops.

Daarom stond bij de ontwikkeling van de nieuwe Volkswagen e-Crafter niet het maximale, maar juist het meest relevante rijbereik centraal. Bovendien houdt dat de prijs laag, aangezien de accu kleiner gehouden kan worden.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo