Featured Video Play Icon

TRANSPORT & VAN.TV 47: Snel Logistic Solutions – Transporteur van het Jaar 2020

Teamwork makes the dream work. Snel Logistic Solutions mag zich trots de Transporteur van het Jaar 2020 noemen. Een verdienste die ze grotendeels aan zichzelf te danken hebben, al is de expertise van de trouwe leveranciers van onschatbare waarde. Naast de uitbouw van de logistieke tak van het bedrijf, wist Snel Logistic Solutions de transportafdeling fors uit te bouwen, en dit op een erg duurzame manier. Het wagenpark van 118 trekkers, 350 trailers, 9 eco-combi’s en 17 bakwagens is blijven evolueren, soms anticiperend op de grote ontwikkelingen in de sector.

00.56 min: Omdat duurzaamheid key is, startte Snel Logistic Solutions in 2018 als eerste in België een test met HVO samen met DAF en Maes Energy & Mobility als leverancier van HVO. Deze test heeft erin geresulteerd dat een belangrijke klant van Snel vorig jaar resoluut gekozen heeft voor deze circulaire brandstof. Aangezien het voertuig geen speciale aanpassingen nodig heeft, kunnen de vrachtwagens ook gewoon diesel tanken indien er geen HVO ter beschikking is. En deze flexibiliteit geldt voor de hele vloot: alle wagens kunnen zowel met diesel, met HVO als met een mengeling naar keuze rijden.

02.40 min: Snel Logistic Solutions speelde de afgelopen jaren een voortrekkersrol wat betreft de uitbouw van een LNG-wagenpark. De vier Scania G410 trekkers worden ingezet voor distributiewerk zowel tijdens de dag als nacht, en rijden 400 à 450 kilometer per dag. In vergelijking met de vorige generaties LNG-voertuigen die Snel testte, zijn er heel wat vernieuwingen aangebracht. Onder meer een sterke 410 pk motor en een hoger koppel. De trekker is nu ook combineerbaar met Opticruise terwijl de retarder in de plaats komt van de motorrem.

3.53 min: Steeds weer op de bres voor de nieuwste technische evoluties heeft Snel Logistic Solutions negen Scania G 450 6×2 vrachtwagens aangekocht die zullen gekoppeld worden aan een aanhangwagen of aan een oplegger via een dolly om een ecocombi te vormen. Snel Logistics Solutions heeft verspreid over alle ondernemingen in de holding 9 ecocombis in haar wagenpark, geconstrueerd door A&D Trailers. 2 ecocombis zijn momenteel actief in Vlaanderen, 2 in Wallonië. Het mocht trouwens zopas een gloednieuwe trailer in ontvangst nemen. Snel krijgt deze oplegger één jaar gratis aangeboden door A&D Trailer naar aanleiding van hun bekroning tot Transporteur van het Jaar 2020.

4.37 min: Naast een uitgebreid wagenpark van 350 opleggers, rijden er sinds vorig jaar ook 5 Scania bakwagens rond met schuifzeil opbouw en achtersluitende laadklep. Deze werden op maat geconstrueerd door Alumac. Naast schuifzeil laadkasten contrueert Alumac nog een verregaand gamma in de vrachtwagenopbouw.

5.40 min: Van Hool heeft een 100-tal trailers rijden in de vloot van Snel. Dit gaat van schuifzeilopleggers tot kastenopleggers, evenals meerdere opbouwcombinaties. De meeste daarvan hebben een drankencertificaat. En dat is een unicum. Van Hool en Snel hebben meerdere raakvlakken. “Vooruit is de weg”, nam stichter Bernard Van Hool wel vaker in de mond. En dat zien we hier ook wel. Opnieuw een goed voorbeeld dus van constructief samenwerken, en dit op de lange termijn.

7.39 min: Snel Logistic Solutions denkt áltijd duurzaam, en hiervoor werkt het nauw samen met bandenfabrikant Michelin. De juiste bandenkeuze en daarnaast het correct hergebruiken van banden levert zowel een economisch als ecologisch voordeel op. Snel Logistic Solutions vernieuwt niet enkel de banden naar Michelin REMIX, er wordt ook een maximaal aan banden geherprofileerd.

9.04 min: Snel speelde al vaker een pioniersrol. Meer dan 25 jaar geleden rustte het zijn eerste vrachtwagens uit met boordcomputers van ICS, dat later Punch Telematix werd en nu Trimble noemt. Deze jarenlange samenwerking resulteerde in 2010 in de uitrusting van 200 trekkers met CarCube, een vast in de truck ingebouwde DIN formaat On-Board Unit, die bestaat uit een truckunit en een in de cabine gemonteerde touchscreen als interface voor de chauffeur. Sinds eind 2019 wordt de CarCube in nieuwe wagens vervangen door de vast ingebouwde Truck4U in combinatie met de mobiele FleetXPS tablet.

10.45 min: Verkeerveiligheid is één van de fundamenten van Snel Logistic Solutions, en dit vertaalt zich onder andere via rijstijlanalyses voor elke chauffeur, peterchauffeurs en continue vernieuwing van de vloot. TVM is als gespecialiseerde verzekeringspartner nauw betrokken en ondersteunt waar nodig.  12.04 min: Dit is truckvertising. Met andere woorden de achterdeuren van de vrachtwagen omvormen tot een rijdend reclamebord om een mooie visibiliteit bij de pendelaars onderweg te creëren. MobilAd Media is de reclameregie dat als enige in België hierin gespecialiseerd, en zet de wagens van Snel Logistic Solutions optimaal in om de zichtbaarheid te vergroten.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo