Featured Video Play Icon

Truck beauties met prachtige én veilige cabine – Transport & VAN.TV 50

Met een propere voorruit en dashboard zie je meer in het verkeer. Hoe meer versiering of rommel, hoe groter je dode hoek vooraan je vrachtwagen. Voor de nieuwe campagne van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, ging Transport & VAN.TV op zoek naar chauffeurs die hun cabine… euhm… best wel stijlvol hebben ingericht. Maar ook met een maximaal zicht vanuit de cabine.

Andy Ringoot (Transport Ringoot) en Luc Cnockaert (Alders Transport) tonen dat je van je cabine een gezellige leefruimte kan maken zonder je zicht op het verkeer te beperken. Want naast de gekende dode hoek achter en rechts van de vrachtwagen, is er ook een vlak ervoor. En om die zo klein mogelijk te maken, houd je best je voorruit en dashboard proper en leeg.

Andy over zijn cabine:
“Ik ben gepassioneerd door mooie vrachtwagens en kan met mijn cabine aantonen dat veiligheid en gezelligheid perfect hand in hand gaan. Zo heb ik geen versiering op mijn dashboard of voorruit en creëer ik een thuisgevoel met sfeerlicht, lampenkappen, leder en vloerbedekking. Ik werk samen met mijn vader in een klein, maar ambitieus familiebedrijf met 5 vrachtwagens. We zetten sterk in op veiligheid en duurzaamheid en streven ernaar om tegen 2025 over te schakelen op alternatieve brandstoffen. Als je er zelf in gelooft, kan ongelofelijk veel en we leren elke dag bij!”

Luc Cnockaert over zijn ervaring met een té vol dashboard:
“Vroeger stond mijn dashboard vol knuffelberen, als aandenken aan thuis. Tot ik enkele jaren geleden maar nipt een ongeval kon vermijden omdat ik te weinig zicht op de weg had. Gelukkig vertrok ik traag, zodat de voetganger nog op mijn vrachtwagen kon kloppen. Door dat geluid kon ik op tijd remmen, waardoor we er met de schrik vanaf kwamen. Maar ik was er zo van geschrokken dat ik meteen alles heb weggehaald. Sindsdien houd ik mijn voorruit en dashboard leeg en probeer ik mijn collega’s te overtuigen om dit ook te doen.”

Alle informatie over een veilige cabine vind je op www.truckveilig.be.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo