Featured Video Play Icon

TVM Ridders van de Weg 2021 – Passion4Trucks Roadshow

Net als in 2020 heeft TVM Belgium besloten zijn ridder te selecteren in het kader van het programma passion4Trucks van Transportmedia. De finale vond deze zaterdag plaats, en Jean-Pierre Mees heeft na een spannende finale de titel van Gouden Ridder van de Weg 2021 veroverd. De volledige reportage wordt eind juni en begin juli op Transport.TV uitgezonden.

Bij de finale namen vier Gouden Ridders het tegen elkaar op. Elk van hen legde een behendigheidsproef af waarna ook nog enkele theoretische vragen moesten worden beantwoord. De 66-jarige Jean-Pierre behaalde de hoogste score en is dus Dé Gouden Ridder van de Weg 2021. Jean-Pierre komt uit Mechelen, rijdt al 35 jaar ongevalvrij met de vrachtwagen, waarvan de laatste 18 jaar voor Van Dievel Transport. Hij is eind dit jaar al drie jaar met pensioen, maar kan het niet laten… “De passie is te groot”, zo zegt hij. “Bij goede gezondheid hoop ik er zelfs nog een 5-tal jaar bij te doen”. Een en ander onderlijnt natuurlijk het nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs. “Zonde”, vindt Jean-Pierre. “Vrachtwagenchauffeur is zo’n mooi beroep. De vrijheid die je hebt en de dagelijkse contacten met klanten en collega’s zijn zo bijzonder. Ik ben dan ook opgetogen dat ik van mijn werkgever zo lang mogelijk aan de slag kan blijven.” De overige kandidaten waren Erik Storms, Mounir Rahmani en Stephan Roggeman.

TVM Belgium viert recordaantal Ridders van de Weg 

Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium, is bijzonder blij dat er dit jaar in België maar liefst 272 Ridders van de Weg zijn, dwz vrachtwagenchauffeurs die door 3, 5, 10 of zelfs 20 jaar schadevrij rijden: “Dit jaar tellen we 17 gouden, 71 zilveren en 184 bronzen Ridders van de Weg.”

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo