Featured Video Play Icon

Volvo New Generation 2020 (construction) – BOUW.TV 20

Een nieuw hoogtepunt voor Volvo Trucks. En dat kan best letterlijk genomen worden. De Zweedse truckbouwer lanceert maar liefst vier nieuwe voertuigen en kondigt dit aan met een introductiefilm van een kolossale trucktoren van 15 meter hoog en 58 ton zwaar.

Zowel interieur als exterieur kregen bij de 4 modellen een stevige upgrade. Het nieuwe 12 inch digitaal instrumentenpaneel springt meteen in het oog. Ook de optionele dodehoekcamera is een belangrijk primeur. Verder is de I-shift ergonomischer ontworpen en zorgt dit voor een gemakkelijkere verplaatsing in de cabine.

Alle voertuigen beschikken over een adaptieve cruise control met Stop & Go. Deze werkt nu bij alle snelheden, zelfs tot stilstand. Het nieuwe tandemstel van 38 ton maakt zelfs een treingewicht tot 150 ton mogelijk.

Meer in detail kent de FM de grootste aanpassing. De cabine is totaal vernieuwd en beschikt over rechtere A-stijlen waardoor er een meter extra ruimte en licht gecreëerd wordt. De lage deurlijn zorgt voor een beter zicht, net zoals de nieuwe, slanke spiegels.

Ook de nieuwe FMX krijgt een nieuwe cabine, vergelijkbaar met die van de FM. De robuuste FMX is gemaakt voor het zware werk, en wordt voorzien van gemakkelijk vervangbare onderdelen. Achter de stevige koplampbeschermers zitten gloednieuwe V-vormige LED-koplampen. Opvallend is de kleinere draaicirkel die zorgt voor een betere manoeuvreerbaarheid en minder bandenslijtage.

De Volvo FH… Gemaakt voor de lange afstanden. Een nieuw exterieur met als primeur de adaptieve grootlichten. Wanneer het voertuig een tegenligger of wagen van achteren nadert, passen de LED-grootlichten zich automatisch aan om verblinding te vermijden.

Bovendien ook heel wat aanpassingen om het comfort van de chauffeur te vergroten. De FH is beschikbaar in 5 verschillende cabines, met de Globetrotter XXL als grootste. Opvallend detail is de verkleinde draaicirkel tot 7%. Tijdens de lanceringsperiode wordt de FH standaard voorzien van de nieuwe dodehoekcamera. Hierna wordt dit optioneel. Eveneens in optie kunnen er tot 8 veiligheidscamera’s geïnstalleerd worden.

Tot slot is er de FH16. Het premiummodel met een duidelijke link naar de XC90 uit de Volvo familie. Een gedurfde nieuwe buitenkant met een unieke watervalgrille. Het interieur is erg stijlvol en straalt luxe uit. Met 750 pk heeft de FH16 de sterkste motor ter wereld.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo