Featured Video Play Icon

Volvo Trucks FMX getest in extreme omstandigheden – BOUW.TV 21

Vorig jaar lanceerde Volvo Trucks de gloednieuwe, robuuste FMX. Een wagen die gekenmerkt wordt door een volledig nieuw cabineplatform, een tandemstel van 38 ton en innovatieve veiligheidsvoorzieningen.

De cabine heeft een voorste gedeelte met gemakkelijk vervangbare stevige onderdelen, en is beschikbaar (deze wagen heeft dit niet) met koplampbeschermers en nieuwe V-vormige LED-koplampen. De FMX heeft meer ruimte in de dagcabine en beschikt over een opbergruimte tot 800 liter. Chauffeurs hebben ook beter zicht dankzij een verlaagde deurlijn en nieuwe achteruitkijkspiegels. Het zicht kan verder worden verbeterd door een dodehoekcamera aan passagierszijde toe te voegen die een aanvullend beeld van de zijkant van het voertuig biedt.
Verder is de wagen uitgerust met een nieuw tractieregelingspaneel dat de chauffeur helpt om potentieel moeilijke situaties gemakkelijk en snel aan te pakken, zowel op de weg als off-road. De chauffeur kan de tractie eenvoudig vergroten door de sperdifferentiëlen in te schakelen en tegelijkertijd de tractiestatus op het display bekijken.
De nieuwe Volvo FMX vormt de zwaarste uitvoering in het chassisassortiment van Volvo. Het tandemstel van 38 ton maakt een treingewicht tot 150 ton mogelijk. Bovendien is de voorste luchtvering vernieuwd, waardoor een voorasbelasting tot 10 ton, of 20 ton voor dubbele voorassen, mogelijk is.
En dan zijn er nog een hele resem aan veiligheidsoplossingen. De FMX wordt standaard geleverd met Adaptive Cruise Control die nu werkt bij alle snelheden en zelfs tot stilstand. Een andere veiligheidsbevorderende functie op de Volvo FMX is de Cruise Control bergaf, die een maximale snelheid instelt om ongewenste versnelling te voorkomen op afdalingen.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo